Osijek
PROMJENE NA ČELU UNIKOMA

Novi je direktor iskusni menadžer Mario Turalija
Objavljeno 22. srpnja, 2021.
Promijenjen je i NO gradskog komunalnog poduzeća, čiji je predsjednik Josip Mihaljević

Prvi od čelnih ljudi tvrtki u većinskom vlasništvu Grada Osijeka koji nije dobio povjerenje nove gradske uprave na čelu s gradonačelnikom Ivanom Radićem je direktor komunalnog poduzeća Unikom d.o.o. Davor Vić. Njega je, naime, novoimenovani Nadzorni odbor Unikoma, na čelu s predsjednikom Josipom Mihaljevićem, u ponedjeljak na sjednici razriješio dužnosti te novim direktorom imenovao Marija Turaliju. Primopredaja dužnosti najavljena je za ponedjeljak, 26. srpnja.


Mario Turalija 44-godišnji je Osječanin, s diplomom ekonomskog fakulteta i bogatim bankarskim iskustvom te 15 godina provedenih u visokom menadžmentu. Na čelnu funkciju osječkog Unikoma dolazi s pozicije zamjenika predsjednika Uprave HAMAG BICRO-a, gdje je bio nadležan za provedbu projekata Europske unije, financije i računovodstvo te kontrolu kvalitete i strateško upravljanje. Obnašao je dužnost zamjenika ministra poduzetništva i obrta te uz visoke funkcije u bankarskom sektoru bio je predsjednik Uprave - generalni direktor Pivovare Daruvar i član Uprave - generalni direktor Hotela Vukovar d.o.o. Uz engleski jezik služi se talijanskim i njemačkim.

- Bit ćemo orijentirani na povlačenje sredstava Europske unije, u što sam već pet godina involviran. Cilj mi je da povećamo usluge Unikoma na korist građana i da dugoročno idemo kroz fondove EU-a k smanjenju plaćanja komunalnih doprinosa prema građanima. O svemu tome više ću reći kada napravim dubinsku analizu u Unikomu i vidim u kakvom je tvrtka stanju - poručio je kratko za Glas Slavonije novi direktor osječkog Unikoma Mario Turalija.

Promijenjen je i sastav Nadzornog odbora Unikoma te je tako dosadašnjeg predsjednika Svetozara Sarkanjca zamijenio Josip Mihaljević, a umjesto zamjenika predsjednika Zorana Batnožića i člana Davida Krmpotića imenovani su bivši gradski vijećnik Zdravko Peko i Davor Geto.

Podsjetimo da je Davor Vić, diplomirani građevinski inženjer, kao član SDP-a čelnu poziciju Unikoma preuzeo početkom srpnja 2013. godine zamijenivši tada Tomislava Glavaša. Unikom je vodio u oba četverogodišnja mandata gradske uprave pod vodstvom gradonačelnika Ivana Vrkića i koalicijske vlasti. Prema svemu sudeći, ostaje u Unikomu, pitanje je samo na kojoj poziciji, o čemu će, dakako, odlučiti novi direktor i novo vodstvo jedne od najvećih gradskih tvrtki.

Tomislav Prusina

8 godina Davor Vić bio je na čelu Unikoma, tijekom oba mandata gradonačelnika Ivana Vrkića
Najčitanije iz rubrike