Crna kronika
PRIJETI MU 28.000 KUNA KAZNE

S 3,40 promila alkohola u krvi, bez dozvole i kacige, vozio neregistrirani moped
Objavljeno 15. lipnja, 2021.

U Osječko-baranjskoj županiji policija je tijekom vikenda evidentirala 225 prometnih prekršaja. Najviše - 94 odnosilo se na prebrzu vožnju, 27 na nekorištenje pojasa, 27 vozača nepropisno je koristilo mobitele za vrijeme vožnje, a 21 je bio pijan. Od ukupnog broja pijanih vozača njih 13 vozilo je automobil, pet su bili biciklisti te po jedan vozač kamiona, mopeda i traktora. Najpijaniji je bio biciklist. U petak su policajci u 20 sati, u Bilju, zaustavili 40-godišnjaka koji je imao 2,87 promila alkohola u krvi. Očekuje ga 500 kuna kazne.



Najupečatljiviji "ulov" policije je 46-godišnjak iz Gornje Motičine, koji je u subotu u 16.10 sati u Našicama, s 1,89 promila alkohola, vozio bicikl. Do sada je 46-godišnjak, koji je završio na triježnjenju, 13 puta pravomoćno presuđen za pijano upravljanje biciklom. U subotu u 7.05 sati, na cesti između Nemetina i Klise, dogodila se prometna nesreća kada je 21-godišnji vozač automobila iz Viljeva, zbog nedržanja potrebnog razmaka, udario u vozilo koje se kretalo ispred njega. Mladić je imao 1,82 promila alkohola u krvi. Sada mu prijeti 22.500 kuna kazne, zabrana vožnje do 12 mjeseci i šest negativnih prekršajnih bodova. U Vukovarskoj ulici u Osijeku, u nedjelju u 2 sata, 21-godišnji vozač automobila iz Briješća sletio je s ceste, a u krvi je imao 1,57 promila alkohola. Njemu, uz zabranu vožnje, prijeti 21.300 kuna kazne.

Neslavni pijani rekorder vikenda u Slavoniji i Baranji zaustaljen je u Ulici kralja Zvonimira u Pleternici. Riječ je o 35-godišnjaku koji je vozio moped bez registracija, bez položenog vozačkog ispita, ne koristeći zaštitnu kacigu i pod utjecajem alkohola od 3,40 promila. Morao je na triježnjenje i prijeti mu 28.000 kuna kazne, ali i zabrana upravljanja motornim vozilima A i M kategorije u trajanju od tri mjeseca.

U Požeško-slavonskoj županiji, tijekom vikenda, policija je zabilježila 97 prometnih prekršaja, od čega se 44 odnosilo na prebrzu vožnu, 17 nekorištenja sigurnosnog pojasa, osam korištenja mobitela za vrijeme vožnje, sedam alkohola i drugo. U subotu je oko 21.50 sati, na raskrižju Osječke i Ulice kralja Zvonimira u Požegi, 60-godišnji vozač pod utjecajem alkohola od 2,74 promila automobilom oduzeo prednost prolaska 21-godišnjem vozaču, pri čemu je došlo do sudara.

U Virovitičko-podravskoj županiji najveća koncentracija alkohola u organizmu, od 3,24 promila, izmjerena je 43-godišnjem biciklistu koji je zaustavljen u Bušetini. S.Lacić



Našičanin je 13 puta bicikl vozio pijan, opet su ga zaustavili pijanog na cesti
Možda ste propustili...

PIJANI VOZAČI “AKTIVNI” ZA VIKEND

Visoke kazne ne sprječavaju ih da počnu voziti

OZLIJEĐENIH NEMA, VELIKA MATERIJALNA ŠTETA

Veliki požar u hali HŽ-a gasilo 30 vatrogasaca

OSAM OSOBA PRIJAVLJENO ZBOG RATNOG ZLOČINA IZ 1991.

Zlostavljali su civile u Grabovcu

Najčitanije iz rubrike