Sport
SKUPINA A S REMIJEM SRETNIJI WALES

Švicarcima nakon samo boda čaša napola puna
Objavljeno 13. lipnja, 2021.
Wales i Švicarska podijelili su bodove u Bakuu i tako kompletirali 1. kolo u skupini A. U dvoboju u kojem su Švicarci većim dijelom utakmice bili bolji, imali više prilika, na kraju su se morali zadovoljiti samo bodom kojeg izbornik Vladimir Petković ne smatra neuspjehom.


- Na ovaj rezultat gledam kao da je čaša napola puna. Dominirali smo susretom u većem dijelu igre, bili bolji u gotovo svim segmentima, i samo smo se "isključili" na desetak minuta, što je bilo dovoljno da primimo gol. Definitivno smo stvorili mnogo prilika i možda smo mogli zabiti još jedan ili dva pogotka, što bi prelomilo susret. Razočaravajuće je jer smo na kraju samo remizirati, ali nismo nezadovoljni našom igrom - poručio je Petković, čiju momčad za dva dana čega ogled s "azzurrima".


Velšani slave Moorea koji je i zamotane glave pogodio za izjednačenje i startni bod, poništivši vodstvo Švicaraca koje im je osigurao Embolo, a i sami priznaju da je bod više od onoga što je momčad Roberta Pagea pokazivala većim dijelom dvoboja. Aaron Ramsey smatra kako bi im ovakva vrsta povratka u susret mogla u idućim dvobojima donijeti i veći učinak.


- Nije bilo lagano, stvarali su pritisak i napravili mnogo prilika, no uspjeli smo se iskopati i pokazati karakter. To je nešto što možemo iskoristiti za iduća dva susreta. Čeka nas važna utakmica s Turskom koju moramo dočekati spremni i odmorni - izjavila je, uz Garetha Balea, najveća zvijezda Velšana. G.R.
SKUPINA A
Turska - Italija 0:3, Wales - Švicarska 1:1 TABLICA 1. Italija*1*1*0*0*3:0*3 2. Švicarska*1*0*1*0*1:1*1 3. Wales*1*0*1*0*1:1*1 4. Turska*1*0*0*1*0:3*0 Preostali susreti: Turska - Wales, Italija - Švicarska (16.6), Italija - Wales, Švicarska - Turska (20.6.)
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike