Svijet

Rusija bilježi najviši dnevni broj slučajeva zaraze covidom-19 od veljače
Objavljeno 11. lipnja, 2021.

Rusija je izvijestila o 12.505 novih slučajeva zaraze koronavirusom u petak, što je najveći dnevni broj infekcija od kraja veljače pa je sada ukupan broj zaraženih u toj zemlji od početka pandemije 5,180.454.

Glavni grad Moskva očekuje da će vrhunac zaraze zabilježiti u lipnju ili srpnju, izvijestile su ruske novinske agencije, navodeći gradonačelnika Sergeja Sobjanjina.

On je naglasio da je ipak oko polovine stanovnika Moskve razvilo imunitet na koronavirus.

"Mislili smo da će proljetni vrhunac pandemije doći u travnju ili svibnju, kao i prošle godine, ali zapravo se pomaknuo na lipanj i srpanj, a prilično je visok", citirala je gradonačelnika novinska agencija RIA.

Gradonačelnik je u svojoj izjavi dodao i da "trenutna ograničenja u gradu neće biti pojačana", izvijestila je novinska agencija TASS.

Iz vladinog su kriznog stožera priopćili da je od koronavirusa umrlo još 396 ljudi pa je ukupan broj umrlih od covida-19 u zemlji sada 125.674.

Savezna agencija za statistiku objavila je pak svoje podatke i istaknula da je Rusija zabilježila oko 270.000 smrtnih slučajeva povezanih s covidom-19 u razdoblju od travnja 2020. do istog mjeseca 2021. godine.

(Hina)

Možda ste propustili...

KIŠE I OLUJE U PAKISTANU:

Poginulo 50 osoba

GRAĐANI SYDNEYJA SUOČENI S NOVIM UŽASOM

Više ozlijeđenih u novom napadu nožem

Najčitanije iz rubrike