Dome slatki dome
STILSKI ELEMENT U PROSTORU

Patchwork uzorak za maštovito uređenje
Objavljeno 10. lipnja, 2021.
Patchwork uzorak, načinjen od komada različitih materijala, boja i uzoraka ili sastavljen od jednake vrste materijala, koji može biti i recikliran, već je odavno prisutan u modnom svijetu. Kako modni trendovi utječu na trendove uređenja interijera, patchwork je postao zanimljiv i kao stilski element u prostoru. S obzirom na svoju osebujnost i naglašenost, patchwork je poželjno primijeniti u detaljima ili na pojedinačnim elementima kako bi njegova osobitost došla do punog izražaja. Spajanjem komada različitih materijala i formi dobivaju se dekorativne tkanine za tapeciranje garnitura za sjedenje, fotelja, stolica, jastučića, zastora, prekrivača ili tepiha.

Svi ljubitelji patchworka uz malo volje i mašte mogu i sami kreirati dekorativnu tkaninu od odabranih uzoraka materijala te unijeti dio svoje osobnosti i kreativnosti u vlastiti dom. Patchwork tkanine idealne su kao zidne obloge jer se lako skidaju i održavaju, a zidnu plohu čine dekorativnom i maštovitom. Patchwork uzorak preporučuje se postaviti samo na jednu zidnu plohu, kako svojom dominantnošću ne bi potisnuo ostale važne elemente prostora u drugi plan.

Patchwork se može primijeniti i kao ideja u stvaranju teksture drvenih ili metalnih ploha, načinjenih od istovrsnih ili raznovrsnih komadića. Kreiranjem namještaja od ovakvih patchwork drvenih ili metalnih ploha stvaraju se vrhunski komadi namještaja, koji postaju pravi ukras prostora. Takvi elementi prostornog uređenja zadivljuju svojom originalnošću i nalaze svoje mjesto u svakom domu bez obzira na stil uređenja. T.K.



Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike