Novosti
KOLEGIJ S PROČELNICIMA I DIREKTORIMA

Vulin od svih pročelnika traži da gradonačelniku podnesu pisane ostavke
Objavljeno 8. lipnja, 2021.
To je iskaz njihove korektnosti, kooperativnosti i dobre volje, rekao je Dragan Vulin, a rok za predaju je danas, u 9 sati

Iako nisu prošla ni puna 24 sata nakon što je i službeno preuzeo funkciju gradonačelnika Osijeka, Ivan Radić krenuo je s rješavanjem jednog od najosjetljivijih pitanja za svoje sugrađane, što komarci za Osječane unazad nekoliko godina zasigurno jesu. Teško je reći da je prošla gradska uprava "pala" baš na ovim letećim napasnicima, no njihova neodlučnost, sporost i pretjerana ovisnost o administraciji, iz godine u godinu dovodila je do ludila gotovo sve građane, posebice one koji žive u neposrednoj blizini rijeke Drave. I sama priroda je u tom pogledu bila učinkovitija od bivše vlasti. Stoga je pohvalno, a stručnjaci za komar(i)ce kažu i pravo vrijeme, da se u borbu s komarcima krenulo svim mogućim i dopuštenim "oružjem", i sa zemlje i iz zraka. I prvu gradonačelničku nedjelju Radić je pokazao da se neće ustručavati sprječavati kršenje gradskih odredbi i zakona te je odlučno zabranio postavljanje zabavnog parka bez ranije suglasnosti i odobrenja Grada.



Većina za suradnju


To su prvi koraci na koje je osječka javnost pozitivno reagirala, no tek ono što slijedi odredit će koliko će kvalitetno i uspješno voditi četvrti po veličini grad u Hrvatskoj. To je, naravno, pitanje ljudskog potencijala i najbližih suradnika, odgovornih ljudi koji će voditi gradske odjele i preuzeti odgovornost za vođenje gradskih poduzeća. Tko se od pročelnika odjela i direktora poduzeća iz administracije bivšeg gradonačelnika uklapa u njegovu viziju rada sigurno će moći ocijeniti tek nakon što obavi najavljene pojedinačne razgovore, nakon što se upozna s njihovim rezultatima rada iz proteklog razdoblja i zajedno sa svojim suradnicima procijeni rezultate provedene ankete.

Iz razgovora s većinom aktualnih pročelnika dalo se iščitati kako su spremni za suradnju s novim gradonačelnikom, da mu žele ponuditi, kolokvijalno rečeno, a s obzirom na to da nisu dužnosnici nego zaposlenici Grada, svoje mandate na raspolaganje, ali i da svoj rad u proteklom razdoblju gotovo svi ocjenjuju najvišim ocjenama. Direktori su, pak, pod ugovorima važećima, ovisno o pojedincima, do kraja godine.

Moguć i ostanak


Svoj prvi zajednički radni kolegij s nasljeđenim pročelnicima gradskih odjela te sastanak s direktorima gradskih poduzeća, Radić je sa svojim zamjenicima Jasenkom Crnković i Draganom Vulinom, doznajemo, odradio u ponedjeljak, i bio je to radni kolegij na kojemu se najuže vodstvo upoznalo sa zadacima i nadležnostima svakog odjela pojedinačno.

- Svaki je pročelnik predstavio svoj resor, koja su njegova zaduženja i nadležnosti te koji su projekti u provedbi i u kojoj su fazi provedbe. Bilo je riječi i o eventualnim problemima unutar odjela te u konačnici koji su projekti resora u planu do kraja godine uz očekivane aktivnosti - rekao je za Glas Slavonije prvi zamjenik gradonačelnika Dragan Vulin.

- Zamolio sam ih i rekao im da od njih na neki način očekujem, i smatram da bi to bilo korektno, da podnesu ostavke na poslove koje obavljaju. Očekujem da to učine pisanim putem gradonačelniku. Naime, na taj će način, tamo gdje gradonačelnik smatra da ima potrebe, omogućiti raspisivanje javnog natječaja za ta pročelnička mjesta. To što daju ostavke ne znači da netko od njih neće ostati na pročelničkoj funkciji i dalje. Ovo je samo iskaz njihove korektnosti, kooperativnosti i dobre volje. Očekujemo da svi postupe tako bez iznimki, i olakšaju li novoj gradskoj upravi tranzicijsko razdoblje koje je pred nama, to ćemo znati cijeniti - naglasio je Vulin.

Rok pročelnicima za podnošenje pisanih ostavki gradonačelniku na poslove koje obavljaju je utorak (danas), u 9 sati.


Tomislav Prusina
DIREKTORE ĆE RJEŠAVATI POJEDINAČNO
Što se, pak, tiče direktora, kaže Vulin, oni imaju ugovore, mandate koji istječu u različito vrijeme do kraja godine. Nekima ugovori istječu u srpnju, nekima u listopadu, a ima i onih kojima direktorski ugovori traju do kraja godine. - Direktori su prezentirali rad poduzeća u proteklom razdoblju te predstavili projekte koje planiraju u budućnosti. S obzirom na to i da im ugovori relativno brzo istječu, to ćemo rješavati pojedinačno, i nismo od njih tražili da ponude mandate na raspolaganje - zaključio je Vulin.
Gdje bude potrebe, raspisat će se javni natječaj za pročelnička mjesta
Možda ste propustili...

52 POSTO OBRAĐENIH BIRAČKIH MJESTA

HDZ osvaja 63, Rijeke pravde 42 mandata

NAJBOLJE MJERE ZA RJEŠAVANJE I IZBJEGAVANJE NESTAŠICA KLJUČNIH LIJEKOVA

Osnovan Savez za kritične lijekove