Regija
POGODNOST ZA NAJMLAĐE

Besplatan ulaz na bazene za djecu do osmog razreda
Objavljeno 5. lipnja, 2021.
Bazeni u Kneževim Vinogradima počet će raditi 12. lipnja, a belomanastirski vrlo brzo nakon njih
BELI MANASTIR/KNEŽEVI VINOGRADI - Sudeći po najavama meteorologa, ovih nas dana očekuju temperature više od 25 Celzijevih stupnjeva, uz tek poneku kišnu kap.

Pravi je to poziv za ljubitelje ljetnih radosti, prije svega onih kojima su odredišta bazenski kompleksi. Posljednje pripreme obavljaju se na dvama baranjskim bazenima, u Belom Manastiru i Kneževim Vinogradima. Na prošle godine temeljito rekonstruiranom "mlađem bratu" prilično je živo. Svježa voda već je u bazenima, obavlja se "posljednji glanc" i postavljaju novi sadržaji. Riječ je o terenu za minigolf i kućicama za ugostiteljsku djelatnost. Potpisani su petogodišnji ugovori s belomanastirskim ugostiteljima (Mika Catering, Galerija No1 i Andrej Leko), koji će biti zaduženi za fast food, slastice i razne vrste osvježenja na terasi restorana. Kako ističe gradonačelnik Belog Manastira, Tomislav Rob, posjetitelje će dočekati paviljoni s ležaljkama, među kojima tri obiteljska.

- Ugovaramo i izgradnju terena za badminton, mijenjamo dio tuševa, uređena će biti pristupna staza terenu za odbojku na pijesku, uz koji će biti tuševi, a u planu su i razna dječja igrala - kaže Rob, naglašavajući kako već postoje planovi za buduće sezone, kada bi kompleks trebao biti bogatiji za neke nove atraktivne sadržaje.

- U posljednje vrijeme u modernim bazenskim kompleksima sve je manje potrebe za plivališnim dijelom, a sve više za atrakcijama - objašnjava.

Bazenima (kupališnim dijelom), podsjetimo, upravljat će Zajednica športskih udruga grada Belog Manastira. Još uvijek sa sigurnošću nije mogao reći kada će se bazeni otvoriti, no to bi trebalo biti najkasnije do 15. lipnja. Početkom sljedećeg tjedna znat će se i cijena ulaznica. Sigurno je da će na bazene besplatno moći ući djeca do završenog osmog razreda osnovne škole s područja grada i prigradskih naselja.

Isto razmišljaju i u RC-u Bazeni u Kneževim Vinogradima. Općina će sufinancirati ulaznice najmlađim mještanima te općine (do završenog osmog razreda), a ostali će plaćati ulaznice po prošlogodišnjim cijenama: odrasli 15 kuna (vikendom 20), a djeca 10 kuna (vikendom 15).

- Bazeni počinju raditi 12. lipnja, za kada je predviđen party u sklopu Wine & Wolka - kaže voditelj kompleksa, Vanja Ćosić.

Uz uredan okoliš i čistu vodu adut “suljoških” bazena zasigurno će biti i bogata gastroponuda. Osim raznih vrsta fast fooda u sklopu kompleksa restoran Panon nudi i a la carte jela. Prošle godine bazene u Kneževim Vinogradima posjetilo je 40-ak tisuća ljudi, a u Kneževim parkovima, tvrtki koja se skrbi o njima, nadaju se sličnoj brojci i ove godine. Podsjećaju da je velik broj njihovih gostiju, već tradicionalno, iz Osijeka i okolnih krajeva.

Ivica Getto

40 tisuća kupača prošle godine posjetilo bazenski kompleks u Kneževim Vinogradima
U Belom Manastiru ulaz nešto skuplji?
Zbog nešto više razine ponude ulaz na belomanastirske bazene mogao bi biti nešto skuplji nego prošlogodišnje dvotjedne kupališne sezone. Podsjetimo, prošle godine dnevna ulaznica za odrasle bila je 15 kuna radnim danima te 20 kuna vikendom i blagdanima. Umirovljenici, invalidi i članovi HVIDR-e plaćali su 10 kuna, kao i djeca starija od pet godina koja nisu s područja grada. Dnevna cijena (narukvica) za tobogan iznosila je 20 kuna. U prodaji su bile i dvije vrste obiteljskih ulaznica, ovisno o broju članova obitelji.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike