Sport
BIJELO-PLAVI SLAVILI U KRANJČEVIĆEVOJ

Kleinheisler zabio još jedan krasan pogodak, a Mierez opet zapucao penal
Objavljeno 15. svibnja, 2021.
Osijek je u Zagrebu zabilježio desetu gostujuću pobjedu što je novi klupski rekord

Nogometaši Osijeka srušili su još jedan klupski rekord. U Kranjčevićevoj su svladali Lokomotivu što im je bila deseta ovosezonska pobjeda u gostima što dosad klub nikada nije ostvario u HNL-u. Osijek je tom pobjedom dodatno zakomplicirao bitku za opstanak koja će se rješavati u posljednjem kolu. Bijelo-plavi su odigrali solidnu utakmicu koju su obilježili još jedan sjajan pogodak Laszla Kleinhesilera i novi promašeni kazneni udarac Ramona Miereza što na koncu nije utjecalo na pozitivan ishod susreta kada je Osijek u pitanju. Treba priznati kako je Lokomotiva imala svoje prilike kojima je utakmicu mogla usmjeriti na svoj mlin ali ih nije iskoristila što je Bjeličina momčad znala kazniti.

VAR "poništio" Žapera

Trener Osijeka Nenad Bjelica odlučio je Lokomotivi suprtostaviti posve isti sastav koji je tri dana ranije uvjerljivo svladao Šibenik. Na klupi je ostao kapetan Mile Škorić koji je imao manjih problema s mišićem pa se nije željelo reskirati eventualnu ozljedu. U početku utakmice Osijek je bio miljenik sreće. Već u četvrtoj minuti Lokomotiva je imala veliku priliku za vodstvo. Čeberko se okliznuo u lošem trenutku loptu je uzeo Kačevenda, imao je čistu situaciju za realizaciju sa 13-14 metara jer je bio posve sam pred Ivušićem, išao je na lob koji je završio preko vrata. Četiri minute kasnije Marić je poslao odličan ubačaj zdesna koji je ispred vrata Osijeka dočekao Šimić, pucao glavom i dobro zatresao gredu osječkih vrata. Nakon što je preživio te uvodne nevolje Osijek se probudio i uzvratio u 14. minuti. Mreža Lokomotive se zatresla nakon ubačaja Jurčevića iz slobodnog udarca koji je Žaper na drugoj vratnici prosijedio u mrežu, no reagirao je VAR koji je utvrdio zaleđe kapetana Osijeka.

Tako je Žaper i u drugoj utakmici zaredom ostao "žrtva" tehnologije koja mu nije priznala pogodak. Igralo se otvoreno, a u 21. minuti Papadopoulos je mogao puno bolje reagirati nakon što je Ivušić slabo boksao ubačenu loptu, ali Grk je vrlo loše pucao s 12-13 metara pa je prilika propala. Najljepšu akciju u prvom dijelu odigrao je Osijek u 22. minuti. Igor Silva je odlično dubinskom loptom proigrao Kleinheislera koji je ušao u kazneni prostor opalio iz prve u donji lijevi kut ali se istaknuo K. Sanitni koji se ispružio koliko je dug i spriječio vodstvo Osječana. Nakon toga Osijek je malo po malo preuzimao kontrolu igre ali više nije bilo toliko uzbuđenja pred vratarima. Slijedeće je stiglo u 36. minuti kada je Jurčević opalio s 15 metara posve iskosa s lijeve strane pod gredu a K. Santini je još jednom bio na pravom mjestu i loptu preko grede prebacio u korner. Posljednju priliku prvog dijela imala je Lokomotiva u 42. minuti. Još jedan kvalitetan ubačaj s desnog boka poslao je Marić ovaj puta na glavu Kačevende no njegov udarac završio je u Ivušićevom naručju. Bilo je to solidno poluvrijeme u kojem se igralo živo i čvrsto, a nedostajali su pogoci kako bi ukupan dojam bio još bolji.

Laszlova bomba

U nastavku susreta prvi je zaprijetio Osijek kada je u 56. minuti Jurčević ubacio slijeva na glavu I. Santinija čiji je udarac otišao zamalo pored desne vratnice. Bila je to najava onoga što će se dogoditi tri minute kasnije. U 59. minuti Osijek je uzeo loptu na sredini terena i razvio brzu akciju u kojoj je Pilj proigrao Kleinheislera, a Mađar je povukao loptu dva-tri koraka pa žestoko raspalio po njoj s 20-ak metara a taj se projektil zabio pod gredu za vodstvo Osijeka. Laszlo je tako svojoj kolekciji sjajnih pogodaka dodao još jedan. Kada on zabija to se stvarno pamti.

No, moglo je to vodstvo bijelo-plavih biti kratkog daha jer je u 61. minuti Lokomotiva imala veliku priliku za izjednačenje. Šimić je odlično proigrao Kačevendu koji je opet sam stigao pred Ivušića naciljao donji desni kut, ali je vratar Osijeka vršcima prstiju uspio taj udarac skrenuti u korner. U toj akciji ozlijedio se Igor Silva koji je morao napustiti igru. Samo minutu kasnije Petrak je iz blizine glavom pucao pored vrata. Onda je u 69. minuti Osijek imao meč-loptu. Papadopoulos je povukao u kaznenom prostoru Miereza za dres, Kulušić se nije oglasio, ali se aktivirao VAR upozorio ga na prekršaj, na koncu je Kulušić sam otišao pogledati situaciju te je nakon pregleda snimke pokazao na bijelu točku. No, ona je opet ispala "crna" jer je loptu uzeo Mierez i promašio cijela vrata. Prvom strijelcu HNL-a kazneni udarci su stvarno postali ukleti.

Bio je to Argentincu treći uzastopni promašeni penal u posljednja četiri kola što ga je vidno naljutilo, pa ga je Bjelica ubrzo povukao iz igre. U 81. minuti došla je nova prilika za potvrdu pobjede Osijeka. Gyurcso je lijepo prošao po lijevoj strani, pa uputio povratnu loptu na "peterac" gdje je bio Pilj, ali je uspio tek malo dodirnuti loptu što nije bilo dovoljno da bi je skrenuo u mrežu. Lokomotiva je pokušavala doći do izjednačenja, ali umjesto toga Osječani su u prvoj od sedam minuta sudačkog dodatka potvrdili pobjedu. Kleinheisler je odličnom loptom pronašao Bohara na drugoj vratnici a on je loptu glavom poslao u malu mrežicu lijevog kuta - 0:2.

Dalibor Keler

Standings provided by SofaScore LiveScore


 

ZAGREB - Stadion u Kranjčevićevoj. Vrijeme oblačno. Teren odličan. Bez gledatelja. Sudac: Dario Kulušić (Šibenik) - 6,5. Strijelci: 0:1 Kleinheiser (59), 0:2 Bohar (90+1). Žuti kartoni: Stojković, Cokaj, Lešković (Lokomotiva), Čeberko, I. Santini, Lopa, Bočkaj, Barišić (Osijek). Crveni kartoni: -


IGRAČ UTAKMICE: LASZLO KLEINHESILER (OSIJEK)


LOKOMOTIVA 0
K. Santini 6, Marić 6 (od 86. Osmanković -), Papadopoulos 6, Lešković 6,5, Čeliković 6, Cokaj 6 (od 82. Bonasea -), Petrak 6, Chaija 6 (od 73. Aliyu), Kačavenda 5,5, Stojković 5,5 (od 73. Marin), Šimić 7.


OSIJEK   2(0)
Ivušić 7, Igor Silva 6,5 (od 63. Bočkaj), Guti 6,5, Čeberko 5,5 (od 54. Barišić 6,5), Jurčević 6,5, Žaper 7, Kleinheisler 7,5, Lopa 6 (od 79. Bohar -), Pilj 6,5, I. Santini 6 (od 63. Vuković 6), Mierez 5,5 (od 79. Gyurcso -).

Najčitanije iz rubrike