Sport
BIJELO-PLAVI GOSTUJU KOD LOKOMOTIVE

Nema opuštanja, Bjelica je i dalje željan pobjeđivanja
Objavljeno 15. svibnja, 2021.
Osijek će u Kranjčevićevoj tražiti rekordnu desetu gostujuću pobjedu ove sezone

Vezani članci

MAĐARSKI NAPADAČ NA IZLAZNIM VRATIMA

Gyurcso: Ne mogu se zamisliti u Osijeku sljedeće sezone

Nogometaše Osijeka čeka posljednje ovosezonsko gostovanje koje će odraditi kod Lokomotive. "Lokosi" su u prošlosti znali bijelo-plavima nanijeti gadne duševne boli, ali ove sezone slika je posve drugačija.

Tri utakmice i sve tri pobjede Osijeka, a trener Nenad Bjelica sličan plan ima i za ovu utakmicu. Raspored je Osijeku u posljednja dva kola namijenio susrete protiv momčadi koje još nisu osigurale prvoligaški status, pa je time odgovornost koju ima osječka momčad još veća.

Nastavlja se lov na rekorde
No, u Gradskom vrtu nemaju namjeru brinuti tuđe brige. Gledaju isključivo svoje ciljeve, a oni još uvijek postoje, premda nisu izravno vezani uz konačan plasman. Osijek će sezonu završiti kako drugoplasirani i s dosad najvećim brojem osvojenih bodova u HNL-u, no ostao je još poneki rekord koji se može nadmašiti. Baš susret u Kranjčevićevoj nudi takvu mogućnost. Riječ je o broju gostujućih pobjeda u jednoj sezoni. Bjeličina momčad dosad ih je nakupila devet, čime je izjednačen učinak iz sezone 2016./17., kada je na klupi sjedio Zoran Zekić. Uzmu li Osječani sva tri boda u Zagrebu nadmašit će i to klupsko dostignuće. Bjelicu je malo iznenadio taj podatak.

- Tko bi zapamtio sve te rekorde, ali u svakom slučaju to bi nam mogao biti motiv više u Kranjčevićevoj. Protiv Lokomotive ove sezone igrali smo dobro i postizali pozitivne rezultate, pa se nadam takvom raspletu i u ovom susretu. Momčad je protiv Šibenika pokazala kako je još uvijek maksimalno fokusirana, premda se više ne borimo za plasman. Iskazala je visoku razinu profesionalnosti, a želja i zalaganje bili su jako dobri. Sve to želim vidjeti i protiv Lokomotive. Imamo i tu odgovornost što igramo s momčadima koje još nisu osigurale opstanak. To su njihove brige na koje se mi nećemo osvrtati. Naš je cilj pobijediti u obje utakmice te si za sljedeću sezonu postaviti još više letvicu klupskih rekorda. Želimo sezonu završiti na kvalitetan način, jer to ova momčad zbog svega što je postigla u njoj zaslužuje - rekao je Nenad Bjelica, trener nogometaša Osijeka.

U Gradskom vrtu raspoloženje je dobro. Pobjedom nad Šibenikom prekinut je niz od četiri susreta bez trijumfa, a tijekom tjedna dogodile su se važne stvari za iduću sezonu. Vjernost je produžio pouzdani i polivalentni bočni branič Mato Miloš, a NK Osijek osigurao je i otkup ugovora vodećeg strijelca HNL-a Ramona Miereza. Sve to samo podiže ionako kvalitetno ozračje u momčadi. Dobro će takva atmosfera doći u Kranjčevićevoj, jer Lokomotiva u posljednje vrijeme također niže pozitivne rezultate i pobjegla je s dna tablice.

- Kolega Samir Toplak uspio ih je vratiti u život. Igraju s mnogo energije i želje, spoj su iskustva i mladosti, pa će to biti dobar izazov za nas - smatra trener osječkog prvoligaša.

Povratak kapetana
Protiv Šibenika Bjelica je prvi put ove sezone zaigrao u sustavu 4-4-2 u rombu, na što je momčad dobro reagirala, pa se postavlja pitanje hoće li na isti način krenuti i na Lokomotivu.

- Nisam rob sustava igre. Momčad i sustav biram prema igračima s kojima raspolažem, a u ovom trenutku to je ključna stvar, s obzirom na brojne izostanke zbog ozljeda s kojima smo suočeni. Uvijek gledam i na formu igrača te na rad na treninzima. To su stvari koje nemam pravo zanemarivati. S obzirom na to kako se momčad ponašala u susretu protiv Šibenika nema potrebe raditi nekakve posebne promjene u njoj - kaže Bjelica.

Ipak, bar jedna će sigurno biti, jer se vraća kapetan Mile Škorić koji je susret sa Šibenikom preskočio zbog žutih kartona.

- Veseli nas povratak kapetana, a još više me raduje to što imam slatkih briga oko slaganja momčadi, jer svi koji su igrali protiv Šibenika svoj su posao odradili jako dobro. To je dobra vijest kada smo limitirani izborom, s obzirom na veliki broj igrača koji su nam izvan stroja. Tu su i mlade snage, pa vjerujem kako ćemo protiv Lokomotive odigrati još jednu dobru utakmicu - zaključio je Bjelica.

Susret je to u kojem Osijek treba odigrati za svoju dušu i pokazati koliko vrijedi. Jasno, zalaganje i agresivnost moraju biti na visokoj razini, jer to je jedini način na koji kvaliteta, koja je neupitno na strani bijelo-plavih, može doći do izražaja. I bit će to prvi susret koji će Ramon Mierez odigrati kao službeni član NK Osijek. Zabio je u svom debiju protiv Rijeke, neka ga zabije i sada, na neki način, novom debiju...

Dalibor Keler
 
Standings provided by SofaScore LiveScore
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike