Dome slatki dome
EKOLOŠKI ODRŽIVI DOMOVI

Održivo upravljanje energijom u svakoj kući
Objavljeno 13. svibnja, 2021.
Veća oslonjenost na obnovljive izvore energije u slučaju veće potrošnje smanjuje ugljični otisak kuće i račun za struju

Najnovija, vrhunska inovacija u ekosustavu rješenja upravlja svim, međusobno povezanim električnim uređajima u kući preko algoritama umjetne inteligencije i tako pretvara pametne kuće i stanove – u pametne i ekološki održive domove.

Riječ je o važnom koraku prema ostvarenju ugljične neutralnosti i ekološki potpuno samodostatnih domova. Wiser Energy Center je rješenje koje korisnicima omogućuje odabir održivog načina upravljanja energijom. Korisnici ostvaruju potpunu kontrolu nad proizvodnjom, distribucijom i pohranom energije u svom domu. Rješenje je dizajnirano tako da se odmah može priključiti na mrežu i povezati sve aparate i uređaje - električno brojilo, punjač za električna vozila, rezervni generator, uređaj za pohranu energije (baterije), solarni inverter, pametne termostate – u inteligentni sustav za upravljanje, koji može adresirati sve energetske izazove jedne kuće i znatno povećati njezinu energetsku učinkovitost. Tamo gdje je to moguće, sustav daje prednost energiji koja dolazi iz obnovljivih izvora, pazeći da kućanski aparati i uređaji koji troše više energije energiju dobivaju uglavnom iz solarnih ili drugih ugljično neutralnih izvora energije. Sustav se automatski prebacuje s tradicionalne na obnovljivu energiju.

Inteligentni sustav sve to postiže uzimajući u obzir više faktora, kao što su cijena energije, vremenska prognoza, doba dana, obrasci ponašanja korisnika pri potrošnji energije, tako što štedi velike količine energije koja dolazi iz obnovljivih izvora i čuva ih za hitne slučajeve. To omogućuje održavanje najvažnijih sustava aktivnima, u slučaju da energija iz tradicionalnog izvora (standardne električne mreže) postane nedostupna. Veća oslonjenost na obnovljive izvore energije u slučaju veće potrošnje ne smanjuje samo ukupni ugljični otisak kuće, nego poboljšava i povrat na ulaganje u solarne fotonaponske sustave te znatno smanjuje račun za struju.

Dodatne zaštitne funkcionalnosti - kao što je proaktivno obavještavanje stanara o rastu vjerojatnosti kvara na električnim instalacijama, počevši od preopterećenja mreže do kratkih spojeva - ugrađene su u sve spojene sigurnosne uređaje rješenja.

Marin Režić
Najbolja tarifa
Stalnim proračunavanjem najboljeg razdoblja za potrošnju i najbolje tarife za svaku od energetskih potreba, kombiniranjem podataka i algoritma umjetne inteligencije, može se programirati tako da ubrza punjenje e-vozila onda kada je struja jeftinija – jednostavnim dodirom u aplikaciji na mobitelu. S Wiserom, svime se može fino upravljati, kako iz kuće tako i preko aplikacije na mobitelu. Električari ga mogu puno brže instalirati jer dolazi već sastavljen. Jednom kad se instalira, budući da je kao platforma otvoren, razvija se nadogradnjama softvera i inovacijama.
Možda ste propustili...

ČIST I ORGANIZIRAN

Dobra preglednost u hladnjaku

VIŠE VOLI VRUĆINU NEGO HLADNOĆU

Begonija ima više od 1800 vrsta

TEST: EINHELL TE-SW 18/610 LI-SOLO

Za čiste staze i sve površine oko objekta

Najčitanije iz rubrike