Magazin
TJEDNI OSVRT

“Reper” i političar Škoro niže gaf do gafa
Objavljeno 30. travnja, 2021.

Predsjednika Domovinskog pokreta Miroslava Škoru sve se češće etiketira političkim gubitnikom. No ni to ga nije omelo da se kandidira i za gradonačelnika Zagreba, čime je još prije službene kampanje nanizao znatan broj gafova.

Tako je i prije nekoliko dana objavio na svom facebooku predizborni spot za pjesmu Grad za sve nas. Radi se o duetu koji je snimio sa zagrebačkim reperom Zizijem, ali je spot ubrzo uklonjen. Naime, reper Zizi je, inače, poznat po svojoj desničarskoj retorici, a u spotu za pjesmu “After na krovu” može se vidjeti da na prsima ima tetovažu orla identičnu grbu Trećeg Reicha. U istoj pjesmi može se čuti niz eksplicitnih rima, među kojima je i “Serem se na drotove, to normalna je stvar. Pucam po njima k’o Pablo Escobar”. Škoro je na pitanje zašto je snimio sporni spot rekao kako nije znao za detalje te da Zizija nije provjeravao, a što ispada prilično neozbiljno za jednoga “ozbiljnog” političara. Zbog tog sramotnog spota, nakon niza kritika, Škoru je prozvao i HDZ. Jer, osim navedenog, Zvonimir Redžić Zizi u svojim spotovima nosi i majicu s natpisom F(u)ck Antifa, vrijeđa i ismijava srpsku manjinu, a posebno su uvredljivi tekstovi o ženama i antisemitski stihovi. HDZ-ovci stoga navode: “Škoro još jednom u svom političkom djelovanju čini sve suprotno od onog za što se predstavlja! Snimio je spot s reperom koji ne samo što slavi konzumaciju droga i koji ponižava žene nego i vrijeđa Katoličku Crkvu i vjernike. ‘Mi u crkvu ne idemo ako nema skunka’ - citat je iz jedne pjesme u kojoj sudjeluje ‘mladi glazbenik’. A dobro znamo koliko se Škoro voli predstavljati kao demokršćanin i zaštitnik obiteljskih vrijednosti!” ističu u HDZ-u. A kako se pokazalo da dotični Zizi itekako koketira s nacizmom i antisemitizmom, ponovno su se dovele u sumnju i neke Škorine poruke, iako je još nedavo izjavljivao: “Pravnim silama ću se boriti protiv pokušaja da se moje ime stavi u kontekst antisemitizma.” Time je pokušao opovrgnuti portal Faktograf.hr, koji ga je još prije “slučaja Zizi” stavio u taj u kontekst. Naime, portal tvrdi da Škoro (i Most) protiv kandidata Možemo! Tomislava Tomaševića vodi kampanju “baziranu na antisemitskoj teoriji zavjere”, a sve nakon što je rekao “da jako dobro zna tko stoji iza Tomaševića”. Naravno, nije rekao tko onda stoji iza njega i tko su ti uspješni i bogati poduzetnici koji mu pružaju podršku, a koji su se navodno razbježali shvativši u kojem mu smjeru idu politički stavovi i podrška javnosti.

A da Škori jako dobro ide kršenje zabrana, potvrđuje i to što je u jednoj školi održao predizborni skup te time prekršio niz zakonskih propisa.

Piše: Damir GREGOROVIĆ
Najčitanije iz rubrike