Sport
BEZ POBJEDNIKA U DERBIJU

Bjelica: Živi smo. Na nama je sada da pobjeđujemo i čekamo da se Dinamo negdje oklizne
Objavljeno 22. travnja, 2021.

Vezani članci

NASTAVLJA SE UTRKA ZA PRVAKA

Prvak zadržao vrh poretka, ali nada Osijeka još uvijek živa

Derbi u Gradskom vrtu je završio bez pobjednika, a Osijek i Dinamo nastavljaju "mrtvu trku" za prvaka. Dinamo je poveo u 5. minuti pogotkom Lovre Majera, a bod Osijeku donio je džoker s klupe Ante Erceg u 64. minuti. Derbi je opravdao očekivanja, bila je to dobra utakmica u kojoj nije nedostajalo brzine, trke, akcija, ali i povišenih emocija, a susreta je završio s čak deset žutih kartona.


- Ovo su bile dvije najkvalitetnije hrvatske nogometne momčadi i to u najboljoj formi. Utakmica je bila jako kvalitetna, s puno šansi, trke, ritma i borbe, ali da je bilo tko pobijedio, bilo bi nezasluženo - bila je prva reakcija trenera-bijelo plavih Nenada Bjelice.


Osijek je ostao iza Dinama, ali još ništa nije gotovo. Nogometaši iz gradskog vrta mogu još živjeti svoj san o naslovu prvaka.


- Živi smo, živi. Na nama je sada da pobjeđujemo i čekamo da se Dinamo negdje oklizne. Teško je bilo kontrolirati njihove igrače jer su stalno mijenjali mjesta. Naši vezni igrači su u prvom poluvremenu bili prenisko i kad bi stoper osvojili loptu, odbili bi je nazad do Dinamovih igrača. Petković nam je radio puno problema. Slabo smo komunicirali, osobito naši braniči. Dinamo ima kvalitetu da ti stvara probleme, izgledalo je kao da igramo pasivno, a zapravo smo trčali u prazno.


Nakon susreta s Hajdukom i Dinamom, Osječane u sljedećem kolu čeka još jedan derbi. Gostuju na Rujevici kod Rijeke.


- Neće biti nekoliko kartoniranih igrača, ali imamo široki kadar i dobro ćemo se pripremiti za Rijeku. Bit će teško, ali koja je to lagana utakmica u HNL-u? - zaključio je trener nogometaša Osijeka.
Ivana Liović
 
Standings provided by SofaScore LiveScore
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana