Osijek
HDZ PREDSTAVIO ADUTE ZA IZBORE U OSIJEKU

Vulin i Crnković kandidati
su za dogradonačelnike
Objavljeno 20. travnja, 2021.
Ispred punkta Nove energije Grada Osijeka, u Šamačkoj ulici, kandidat za osječkog gradonačelnika i saborski zastupnik Ivan Radić predstavio je kandidate za svoje zamjenike. To su doktor znanosti Dragan Vulin i nezavisna kandidatkinja Jasenka Crnković. Prema Radićevim riječima, upravo je ovo tim ljudi koji svojim dosadašnjim radom, stručnim referencama i profesionalnim rezultatima jamči provedbu najavljenih projekata u Osijeku. "Ovo su osobe koje imaju iskustvo u realnom sektoru i upravljanju javnim sustavima", istaknuo je Radić.

Rođeni Osječanin Dragan Vulin u političkim krugovima dobro je poznat. Zaposlen na osječkom Fakultetu elektrotehnike, računarstva i informacijskih znanosti, a od 2013. do 2017. godine obnašao je dužnost zamjenika župana Osječko-baranjske županije, dok je u aktualnom mandatu bio predsjednik Skupštine Osječko-baranjske županije i vijećnik u osječkom Gradskom vijeću. U svom obraćanju Vulin je istaknuo da će se u svom radu, a s obzirom i na svoju struku, kao budući dogradonačelnik angažirati prije svega u području novih tehnologija.

"Gradska uprava i gradska poduzeća moraju biti okrenuta prema korisnicima. Gradska uprava s gradskim tvrtkama mora biti okrenuta prema građanima. Radit ćemo na tome da gradska uprava bude učinkovitija, da se na pojedine njezine akte ne čeka mjesecima, nego da to bude što je moguće brže, efikasnije i jeftinije za građane", poručio je Vulin.

Jasenka Crnković, magistra ekonomije, polaznica međunarodnog doktorskog studija Poduzetništvo i inovativnost, dolazi iz realnog, odnosno bankarskog sektora. U svom je dugogodišnjem radu obnašala niz odgovornih i rukovodećih funkcija, a trenutačno je zaposlena kao direktorica poslovnice jedne osječke banke. Istaknula je, pak, kako će svojim znanjem i kompetencijama poticati poboljšanje svih segmenata života u gradu, a s obzirom na to da dolazi iz bankarskog sektora, posebice gospodarstva te malog i srednjeg poduzetništva.

"Gradsku upravu treba usmjeriti kako bi bila brz, moderan i fleksibilan servis malom i srednjem poduzetništvu. Ona ne smije biti teret koji koči razvoj poduzetništva, jer jedino suradnjom toga sektora i gradske uprave, koja mora biti otvorena u svim segmentima, možemo razvijati poduzetništvo kako bi bilo konkurentnije na tržištu", naglasila je Crnković. I.Sl.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike