Novosti
OPREZ, POLICIJA!

Policija u 24-satnoj
akciji nadzora brzine
Objavljeno 20. travnja, 2021.
U PU vukovarsko-srijemskoj akcija će se odvijati na na 84 lokacije

VINKOVCI - Neprilagođena i nepropisna brzina kretanja najčešći je uzrok smrti na prometnicama Europe pa je stoga među prekršajima kojima se ROADPOL ciljano bavi u svojim operativnim akcijama – naveli su u utorak (20. travnja) iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske najavljujući akciju nadzora brzine.


Temeljem naime, ROADPOL-ovog plana aktivnosti za 2021. godinu na području cijele Europe održat će se Speed Marathon, a riječ je o 24-satnom pojačanom nadzoru brzine koji se tradicionalno organizira jednom godišnje, a ove godine provest će se 21. travnja, od 00,00 do 24,00 sata. Navodi se pritom i kako su kazne za prekoračenje brzine znatno porasle u mnogim europskim zemljama posljednjih godina, ali i da ipak “još uvijek ima previše vozača koji prekomjernom brzinom ugrožavaju sebe i živote ostalih sudionika u prometu”.


Za provođenje navedenih aktivnosti policija će, istaknuto je, koristiti sve raspoložive uređaje za nadzor brzine i maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika. Nadzor će se provesti tijekom 24 sata kontinuirano, i to na 84 lokacije na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske. Na području Postaje prometne policije Vinkovci određene su 32 lokacije za nadzor brzine kretanja vozila, Policijske postaje Vukovar 19, Postaje granične policije Županja 14 lokacija, Postaje granične policije Ilok 11 i Postaje granične policije Vrbanja 8 lokacija.


-Kao i prethodnih godina, građanima je bilo omogućeno podnošenje prijedloga lokacija na kojima će se mjeriti brzina, za što su građani dostavili 63 prijedloga za lokacije koje smatraju “rizičnima”, i to na području Vinkovaca 36 prijedloga, Vukovara 21, Županje 4 i po jedan prijedlog u Iloku i Vrbanji. Uz pomoć sugestija građana, policija je odabrala 84 lokacije, uvažavajući i lokacije koje su se iskustveno pokazale kao mjesta na kojima se učestalo događaju prometne nesreće – zaključili su iz vukovarsko-srijemske policije.

S.Butigan

Možda ste propustili...