Crna kronika
ŠOK U REISNEROVOJ 42 U OSIJEKU

U kući pronađen mrtav 74-godišnjak, a 39-godišnjak s teškim ozljedama prevezen u bolnicu
Objavljeno 19. travnja, 2021.
Iako se sumnja da je riječ o ubojstvu, PU osječko-baranjska to nije potvrdila

U obiteljskoj kući u Reisnerovoj 42 u Osijeku u ponedjeljak oko 16.50 pronađeno je mrtvo tijelo 74-godišnjeg muškarca, a 39-godišnjak s teškim ozljedama prevezen je u Klinički bolnički centar Osijek. Policija do zaključenja teksta nije izlazila s detaljima tog šokantnog događaja, ne potvrdivši špekulacije susjeda koji su govorili da je možda riječ o ubojstvu. Doznajemo kako je riječ o ocu i sinu.

Policija je u Reisnerovu 42, u širem središtu Osijeka, došla nakon što je dobila dojavu od susjeda da se osoba koja tu stanuje ne pojavljuje već duže vrijeme. U takvim slučajevima policija poziva i vatrogasce koji su također brzo došli u Reisnerovu. Nakon što su otvorili ulazna vrata kuće i ušli, policajci su prvo pronašli 39-godišnjaka koji je bio teško ozlijeđen. Jedan od policajaca odmah je pozvao hitnu pomoć dok su drugi pregledavali druge prostorije kuće i pronašli beživotno tijelo 74-godišnjeg muškarca. Mlađi muškarac je u međuvremenu vozilom hitne pomoći prevezen u Klinički bolnički centar Osijek i za sada nema službenih informacija o njegovu zdravstvenu stanju i težini ozljeda. Također, još uvijek nije poznato na koji je način preminuo 74-godišnjak.

 

 

Policija je nakon odvoženja 39-godišnjaka u KBC Osijek blokirala pristup kući u Reisnerovoj ulici broj 42 kao i susjednim kućama, a kako bi mogla neometano provesti očevid kojim je koordinirao zamjenik županijskog državnog odvjetnika. Prilično dugo ekipa za očevid zadržala se u hodniku na ulazu u kuću, fotografirajući i označavajući tragove, dok su susjedi, šokirani spoznajom da je 74-godišnjak mrtav, a njegov 39-godišnji sin ozlijeđen, promatrali očevid s vrata i prozora. Susjedi kažu kako su u kući živjeli otac i sin koji se u Osijek vratio nakon što je određeno vrijeme radio u inozemstvu. No identitet mrtvog muškarca i ozlijeđene osobe još nije službeno potvrđen.

Prva susjeda bila je često u kontaktu sa 74-godišnjakom, no od petka ga nije vidjela. “Zvala sam ga u petak, no bio mu je mobitel isključen. Zvonila sam i na vrata, ali nitko nije otvarao, a vrata su bila zaključana. Nešto kasnije u petak vidjela sam kako njegov sin ulazi u kuću, pa sam ga priupitala kako je tata. Samo mi je kratko rekao: ‘A tako...’, pa sam slutila da je bolestan. Ono što me iskreno šokiralo bio je izgled njegova sina jer je bio sav prljav. Nisam ga pitala što mu se dogodilo”, ispričala nam je susjeda, koja je 74-godišnjaku trebala dati novac da plati režije. “Dan kasnije, u subotu je mlađi susjed došao do mog prozora i opet sam ga priupitala za tatu, kako je, a on mi je odgovorio da je malo bolje i da se nalazi u bolnici”, priča nam susjeda Marija koja je s ocem i sinom bila u kontaktu. Da nešto nije u redu susjeda je doznala u ponedjeljak, kada je nazvala bolnicu i pitala za susjeda, da mu donese pidžamu ili nešto drugo, no odgovorili su joj da nemaju pacijenta pod tim imenom. Tada je pozvala policiju koja je ušla u kuću i pronašla mrtvog 74-godišnjaka i njegova ozlijeđenog sina.

Milan Bugarić

SMRT DRUGOG SINA NA CESTI

Zla kob je već dugo nad obitelji iz Reisnerove 42. U kući su živjeli otac i sin sami, a supruga 74-godišnjaka umrla je prije nekoliko godina. Obitelj je tragediju doživjela prije 20-ak godina kada je u teškoj prometnoj nesreći poginuo drugi sin 74-godišnjaka koji je bio liječnik u Slavonskom Brodu. Tridesetdevetogodišnjak je nekoliko godina bio izvan Hrvatske, na privremenom radu u Njemačkoj, a kući se vratio prije godinu dana i od tada živi s ocem u Reisnerovoj ulici. Pred kućom, čuvši za smrt 74-godišnjaka, pojavio se i prijatelj 39-godišnjaka koji nam je kazao da, koliko on zna, nije čuo da su otac i sin imali međusobnih problema, no da se 39-godišnjak, koji se u međuvremenu i rastao, distancirao od starog društva te da dugo nisu bili u kontaktu.

Možda ste propustili...

TOMISLAV SVETINA O AFERI “DINAMO 2”

Financijske odluke donosio je Mamić

OROLIK I BELI MANASTIR

Jedan lopovluk riješen, drugi nije

Najčitanije iz rubrike