Sport
PREDSJEDNIK HRVATSKOG NOGOMETNOG SAVEZA DAVOR ŠUKER

Nogomet treba ostati kakvim ga poznajemo
Objavljeno 19. travnja, 2021.
Predsjednik hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker rekao je za španjolske novine "Marca" kako UEFA neće dopustiti osnivačima Superlige da kontroliraju nogomet u Europi.


- Iz UEFA-e nećemo dopustiti urušavanje nogometne piramide temeljene na solidarnosti među klubovima i među 55 europskih nogometnih saveza - izjavio je Šuker, član izvršnog odbora UEFA-a, europske krovne nogometne organizacije.


- Dvanaest klubova ne može kontrolirati čitav europski nogomet, a to kažem iz svog igračkog iskustva. I to kao bivši igrač dvaju od tih klubova, Real Madrida i Arsenala, a sada i kao osoba koja upravlja Savezom - dodao je Šuker.


U nedjelju navečer je 12 bogatih klubova dogovorilo osnivanje Superlige, zatvorenog natjecanja u kojemu bi se "što je prije moguće" natjecalo 20 klubova.


- Nogomet kakav poznajemo sada treba i dalje biti takav. Treba dopustiti malim klubovima i onima srednje veličine da se natječu protiv velikih te da ih pokušavaju pobijediti. To je sport kakav svi želimo, a koji ne žele malobrojni vlasnici klubova - istaknuo je Šuker kojemu je drago da su se u cijelu priču uključili državnici.


- Potrebno je zahvaliti političarima poput Macrona i Johnsona jer su se svrstali na stranu nogometa kakvog mi želimo. Jasno je da ovi klubovi žele imati svoje vlastito natjecanje, no što će biti s dječacima iz pomlatka? Hoće li oni, kao uvijek, željeti nogomet u kojemu bi igrali, natjecali se i rasli kao igrači?
Ivana Liović
Jurgen Klopp

trener Liverpoola

Nadam se da do Superlige nikad neće doći. Nogomet je prekrasan s Ligom prvaka i Europa ligom. Za mene je Liga prvaka prava superliga, natjecanje u kojemu nećete uvijek igrati protiv istih klubova
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana