Regija
ŽUPAN U KOŠKI, BIZOVCU I PETRIJEVCIMA

Obećana potpora i
za buduće projekte
Objavljeno 19. travnja, 2021.
KOŠKA/BIZOVAC/PETRIJEVCI


U okviru planiranih posjeta gradovima i općinama Osječko-baranjske županije, župan Ivan Anušić posjetio je općinu Koška, gdje je s općinskim vodstvom na čelu s načelnikom Zoranom Kovačevićem razgovarao o razvojnim projektima. Završena je energetska obnova Područne škole u Breznici Našičkoj, OŠ Ivane Brlić-Mažuranić i pripadajuće nastavno-sportske dvorane te zdravstvene ambulante u Koški, a sagrađeno je i dječje igralište. U tijeku su radovi na kanalizacijskom sustavu vrijedni oko 60 milijuna kuna. "Radimo i na izgradnji javne rasvjete, do kraja godine trebali bismo imati rasvjetu u svim dijelovima naše općine", rekao je načelnik Kovačević. Župan je istaknuo da je u protekle četiri godine Županija u općinu uložila nešto više od pet milijuna kuna. "Općina Koška primjer je kako se radi i upravlja ovakvim sustavom, što je i vidljivo po infrastrukturnoj uređenosti svih mjesta u općini. Nadam se da ćemo uspješnu suradnju nastaviti, prije svega u razvoju novih, kvalitetnih projekata", poručio je Anušić, koji je u pratnji domaćina obišao energetski obnovljene zgrade osnovne škole i ambulante, projekte koje su zajedno realizirali Županija i Općina.


Projekt rekonstrukcije državne ceste DC2 na dionici između Normanaca i Josipovca jedan je od najvrjednijih projekata na području općine Bizovac, u što se jučer uvjerio i župan Ivan Anušić, koji je u pratnji općinskog načelnika Srećka Vukovića obišao radove i neke od završenih zajedničkih investicija Općine i Županije, ali i projekt odvodnje vrijedan 16 milijuna kuna. Osječko-baranjska županija u protekle je četiri godine u općinu Bizovac izravno investirala 3,5 milijuna kuna. Dio tih sredstava utrošen je za neke od najvažnijih općinskih projekata, poput energetske obnove zgrade OŠ u Bizovcu, zatim za sufinanciranje školskog obroka za osnovce, te druge zajedničke projekte, naglasio je župan, koji se u Bizovcu sastao i s predstavnicima Voćarske zadruge Jabuka.
Prilikom posjeta petrijevačkoj općini župan je u pratnji načelnika Ive Zelića i suradnika posjetio energetski obnovljenu OŠ Petrijevci te novouređenu zgradu općinske uprave. Zelić je kazao kako je Općina Petrijevci u protekle četiri godine sa Županijom realizirala više projekata, a među njima su i energetska obnove škola u Petrijevcima i Satnici. U tom je razdoblju Županija uložila više od 7,2 milijuna kuna u općinu. Župan Anušić napomenuo je da je Općina Petrijevci iznimno stabilna, dobro funkcionira i ima kontinuirana ulaganja. S.F./L.A.
Možda ste propustili...

VUKOVARSKO-SRIJEMSKA RIZNICA: ŽUPANIJA OBNAVLJA ŠKOLE I PRATI TRENDOVE

Područne škole važne za život sela, VSŽ ih podupire

PREDSTAVLJAT ĆE VUKOVARSKO-SRIJEMSKU ŽUPANIJU

Kazalište Županja i Scena Martin na državnim festivalima

Najčitanije iz rubrike