Kultura
U SLAVONSKOM BRODU POČELA JE MANIFESTACIJA

50. manifestacija “U svijetu bajki Ivane Brlić - Mažuranić”
Objavljeno 20. travnja, 2021.
Najmlađi nisu zaboravili Ivanu darivati cvjetnim vjenčićem koji je na bistu položila devetogodišnja učenica Mia Udovičić

Slavonskim Brodom vladaju djeca koja će ključeve grada imati idućih tjedan dana. Dizanjem zastave i predajom ključa grada danas je svečano obilježen početak ovogodišnje manifestacije "U svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić".

U povodu otvorenja ovogodišnjeg, jubilarnog, 50. programa, ali i 147. rođendana velike hrvatske spisateljice, ni ove godine najmlađi nisu zaboravili Ivanu darivati cvjetnim vjenčićem koji je na bistu položila devetogodišnja Mia Udovičić, učenica trećeg razreda slavonskobrodske OŠ "Bogoslav Šulek".

- Ivana nas svojim bajkama uči da ljudi trebaju biti dobri i pošteni - kazala je Mia za portal SBplus.

"Šumu Striborovu" mališani su u pratnji svojih roditelja mogli pogledati u nedjelju navečer, u Kazališno-koncertnoj dvorani u izvođenju Kazališta "Smješko". Predstavi, kojom je otvoren ovogodišnji bogat program, prethodila je predaja ključeva grada. Od zamjenice gradonačelnika Tee Tomas ključ je preuzeo Leon Katalinić u pratnji svojih prijateljica.

- Unatoč pandemiji i epidemiološkim mjerama potrudili smo se napraviti program koji će zadovoljiti, kako najmlađe, tako i nas nešto starije. Vjerujem da će u ovih tjedan dana svatko od nas uspjeti pronaći nešto za sebe. Ove godine program je dodatno obogaćen i ‘Šumom iz davnina‘, u parku Klasije, pa pozivam građane neka je posjete - kazala je zamjenica gradonačelnika Tomas za SBplus.

Što vas očekuje u "Šumi iz davnina" u Slavonskom Brodu, možete pogledati na prekrasnim fotografijama. No, nije samo park Klasije ukrašen likovima iz svijeta Ivaninih bajki. Dio eksponata postavljen je i na Korzu, a ispred, i u samoj Kazališno-koncertnoj dvorani, čudesni svijet bajki kao da je oživio.

- Prošle godine zbog pandemije i prilično neizvjesne situacije, nažalost, nismo mogli obilježiti "Svijet bajki". Ove godine, vjerujem, svi smo jedva dočekali ovo šarenilo i vrijeme da napokon možemo, uz poštivanje epidemioloških mjera, obilježiti Ivanin rođendan i održati "Svijet bajki". Sretni smo što ove godine idemo uživo koliko god to možemo, doduše sa smanjenim kapacitetom, odnosno petinom dvorane, ali za sve oni koji ne budu mogli doći u dvoranu za sve predstave omogućili smo live streaming, pa se i na taj način može uživati u bogatom programu - kazala je za SBplus ravnateljica KKD-a "Ivana Brlić-Mažuranić", Sanja Nuhanović.

Na žalost, zbog pandemije ove godine neće biti prepoznatljive glazbeno-scenske čarolije, ali su se zato organizatori pobrinuli da na kazališne daske dovedu gostujuća kazališta sa zanimljivim izvedbama koje će, sigurni smo, zaokupiti pozornost najmlađih, ali i onih nešto starijih posjetitelja.

Tanja Kvorka

Možda ste propustili...

PREDSTAVLJENA KNJIGA MIRJANE KASAPOVIĆ: ZBOGOM POSTJUGOSLAVENSTVU!

"Jugoslavija je bila najneuspješnija europska država 20. stoljeća"

GDK GAVELLA NAJAVIO SVOJU POSLJEDNJU OVOSEZONSKU PREMIJERU

“Medeja” zrcali naše društvo danas

U ETNOLOŠKOM CENTRU BARANJSKE BAŠTINE

Izložba “Tisućljeća među rijekama"

Najčitanije iz rubrike