Sport
DRUGA HNL: BODOVI OSTALI U GRADSKOM VRTU

Sekulić je pogotkom okrunio
vrlo dobru partiju Osječana
Objavljeno 18. travnja, 2021.

Osijek II kao da se specijalizirao za uzimanje bodova momčadima iz samog vrha tablice Druge HNL. U Gradskom vrtu su prije remizirali s vodećim Hrvatskim dragovoljcem, pa su svladali u tom trenutku drugoplasirano Dugoplje, a sada su pobijedili i Opatiju, koja je uoči vikenda bila treća.

Više od pobjede veseli vrlo dobar nastup mlade osječke momčadi koja je pružila možda i najbolju igru u nastavku sezone i uspjela ju okruniti pogotkom borbenog i agilnog Martina Sekulića.

Zanimljiv je to bio susret u kojemu je gostima pripao njegov početak i završnica, a između toga uglavnom su dominirali Osječani. Igralo se živo i borbeno, a prvu priliku imala je Opatija u četvrtoj minuti kada je Jukičić nakon ubacivanja iz kornera Furijana pucao glavom, ali je Kovačević efektno intervenirao. Osijek je na sličan način uzvratio u 10. minuti kada je Kuprešak poslao jedan od svojih mnogih kvalitetnih ubačaja, u gužvi je Barišić pucao glavom sa 7-8 metara, Iveša je skrenuo loptu u gredu, a gotovo je nevjerojatno kako Osječani odbijenu loptu iz dva pokušaja nisu uspjeli ugurati u mrežu.

Nakon burnog početka susret se malo primirio, a Osijek II imao je potpunu kontrolu, no do odmora većih prilika za pogodak nije bilo. Ključni trenutak dogodio se u 53. minuti. Stranput je snažno opalio s više od 20 metara, lopta je išla u sam gornji lijevi kut, a Iveša ju je nekako uspio skrenuti u gredu, a na odbijanac je naletio Sekulić i poslao ga u mrežu. U posljednjih 20-ak minuta Opatija je krenula po izjednačenje, čak je postigla pogodak, ali on opravdano nije priznat jer se strijelac Pejanović nalazio u zaleđu. D.Keler

Standings provided by SofaScore LiveScore
OSIJEK II        1 (0)

OPATIJA       0

OSIJEK - Stadion u Gradskom vrtu. Vrijeme i teren: pogodni za igru. Bez gledatelja. Sudac: Matej Horvat (Zagreb) - 6,5. Strijelac: 1:0 Sekulić (53). Žuti kartoni: Sekulić, Alexander (Osijek), Furijan, Pejanović(Opatija). Crvenih kartona nije bilo.

OSIJEK II: Kovačević 6,5, Alexander 6,5, Barišić 7, Karamatić 6, Mekić 6,5 (od 82. Bakula -), Stranput 7, Hanuljak 6,5, Benić 6,5 (od 87.Janušić -), Pudić 6 (od 46.Babin 6), Kuprešak 7(od 75. Latković), Sekulić 7 (od 75. Beljo -).

OPATIJA: Iveša 6,5, Malinić 6, Jukičić 6, Bertoša 6, Kukoč 6, Lucić 6 (od 62. Glavaš 6), Furijan 5,5 (od 79. Junuzović-), Ivančić 5,5 (od 46. Bjelanović 6), Pejanović 6, Bogolin 5,5 (od 68. Fumić 6,5), Matulja 6 (od 46. Klapan 6).

IGRAČ UTAKMICE: MARTIN SEKULIĆ (OSIJEK II).
REZULTATI 26. KOLA
Junak (Sinj) - Kustošija (Zagreb) 1:0, Osijek II - Opatija 1:0, Dugopolje - Inter Zaprešić 1:1, Croatia (Zmijavci) - Međimurje (Čakovec) 4:2, Orijent 1919 (Rijeka) - BSK (Bijelo Brdo) 0:0, Dubrava Tim kabel (Zagreb) - Hajduk II (Split) 2:1, Cibalia (Vinkovci) - Sesvete 2:0 i Rudeš (Zagreb) - Solin 2:2. Susret Hrvatski dragovoljac (Zagreb) - Dinamo II (Zagreb) odgođen je za 5. svibnja.
Možda ste propustili...

MARIO MUŠANIĆ, POJEDINAČNI KUGLAČKI DRŽAVNI PRVAK

Nakon pet naslova prvaka u neparnoj, ovaj šesti prvi put došao u parnoj godini

ZEKIĆ NA RASPOOLAGANJU NEĆE IMATI VEZNJAKA

Na Istru 1961 bez Čokaja

Najčitanije iz rubrike