Sport
NOGOMETAŠICE OSIJEKA SLAVILE U ZADRU

U "Stanovima" za stanovanje na vrhu
Objavljeno 19. travnja, 2021.
Nogometašicama Osijeka posljednja, 14. etapa osnovnog dijela prvoligaškog prvenstva donijela je udaljenije gostovanje u kojemu trener Marijan Vuka nije mogao računati na tercet iz udarne postave. Nije bilo prve ligaške topnice Lorene Balić te iskusne Martine Šalek i mlade Dore Adamović. Potonja tako nije bila u novoj prigodi sučeliti se sa sestrom Nensi koja čuva vrata Zadranki.


Domaće su bile u teorijskoj prigodi domoći se četvrtog, posljednjeg mjesta koje vodi u predstojećem doigravanju u Ligu za prvaka čije su prvo Osječanke potvrdile pobjedom. U zadarskim "Stanovima" za ostanak na vrhu trebao im je puni uspjeh koji su zaslužile zahvaljujući permanentno boljoj igri kao posljedici veće kvalitete. Dugo su, međutim, "zečice" lomile otpor dobro organiziranih nogometašica Donata kojima je koncentracija popustila uoči odmora. Tada su ih Osječanke u dva navrata uspjele probiti te, praktički, definirati smjer bodova za Slavoniju. Nensi Adamović u 36. minuti je prva svladala osječka kapetanica Izabela Lojna da bi tri minute kasnije sveprisutna Mateja Bulut posve rasteretila suigračice koje su spoznale da su ostvarile ono po što su došle. Potvrda je stigla u drugoj minuti nastavka kada je Lojna treći put svladala domaću vratarku nakon čega je ostali dio igre bila formalnost. Kontrolirale su je Osječanke ne dopuštajući ništa konkretnije probuđenim Zadrankama kojima nije preostalo drugo nego pokušati popraviti štetu. Nisu u tome uspjele, tako da su zaključile ovosezonske oglede s Osječankama jer će Zadranke sezonu nastaviti borbama u okruženju za ostanak u netom izborenoj prvoligaškoj konkurenciji. D.L.
DONAT 0

OSIJEK 3 (2)

ZADAR - Stadion "Stanovi". Vrijeme: poluoblačno. Teren: dobar. Bez gledatelja. Sudac: Zvonimir Sinovčić (Novigrad). Strijelci: 0:1 Lojna (36), 0:2 Bulut (39), 0:3 Lojna (47). Žuti kartoni: Lojna i Lubina (obje Osijek). Crvenih kartona nije bilo.

DONAT: Adamović, Burčul (od 78. Ćubić), Serdar, Šarić (od 88. Goja), Petrović, Kirilenko, Fridrih (od 88. Ursić), Barbir (od 88. Dubravica), Ivandić, Čanjevac, Bačić (od 78. Savčić).

OSIJEK: Belaj, Bulut, Andrić, Culek, Nevrkla, Lojna, Medić, Kunštek, Štimac (od 65. Matanić), Kovačević, Lubina.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike