Regija
IMA OSAM GODINA I ISKAZNICU MOTOKLUBA

Gabriel je ponosan na svoj “chopper” i bajkersku jaknu
Objavljeno 19. travnja, 2021.
U školi mu nisu vjerovali da ima svoj motocikl, pa je morao pokazivati fotografije
VINKOVCI - Kad narastem, vozit ću pravi chopper - kaže tako Gabriel Sabadoš, dječak iz Vinkovaca kojemu je tek osam godina, ali već ima člansku iskaznicu motokluba!Mali je Vinkovčanin obožavatelj motocikala, a svoj prvi motocikl već je dobio za 6. rođendan, i to ručno napravljen mini chopper. Ponosni mali vlasnik vlastitog motocikla, koji "mazi i pazi", sretan je i jer ima pravu bajkersku jaknu.

Gabriel je k tome najmlađi član Udruge hrvatskih branitelja motorista "Istočna Slavonija" čiju je pristupnicu popunio na važan datum, 5. kolovoza prošle godine. Ljubav prema motociklima "pokupio" je od majke, 35-godišnje Ivane Tordinac.

- I sama sam ljubitelj motocikala, iako ne vozim, pa sam i Gabriela od malena vodila na susrete. Bio je oduševljen, zagledao motocikle, imao stotine pitanja... - kaže majka malog (budućeg) bajkera, dodajući kako su igrom slučaja pronašli i kupili prerađeni dječji motocikl nalik na chopper, koji povremeno provoza, pod budnim majčinim okom, na školskom igralištu.

- Ima i dječju kacigu, a vozi polako. Više ga zapravo sređuje, da mu bude lijep i očuvan - kaže Ivana Tordinac, zadovoljna što je njezino, kako kaže, razigrano i društveno dijete pronašlo hobi.

Gabriel je učenik 2. razreda vinkovačke Osnovne škole Josipa Kozarca i dobar je učenik.

- Ljubav prema motorima mu je i poticaj u učenju jer zna da će biti nagrađen i vremenom koje može posvetiti onome što voli, a i dodatnom opremom kad, naravno, bude veći - kaže majka tog dječaka koji je zimus sa svojim chopperom bio i među Motomrazovima. Govori i da su dečki iz kluba brižno pazili na njega, upalili mu motor, a vozio je i iza policijskog auta, prvi u koloni, što mu je jako puno značilo. Od sreće, hladnoću nije ni osjetio. Gabriel je svima postao zanimljiv s malim chopperom i jaknom motokluba.

- U školi mi ne vjeruju da imam motor, pa im moram pokazivati slike - dodaje pričljivi Gabriel, koji o motociklima želi sve znati, a majka zaključuje kako njezin 8-godišnjak doslovno vrišti od sreće kad malo provoza svoj mali chopper.

Sanja Butigan
Gdje god da se u Vinkovcima pojavi, Gabriel Sabadoš prava je atrakcija

“Ne mogu opisati koje je oduševljenje bilo kad smo mu dopremili taj mali motocikl. On tako mali, a ima svoj motocikl, pa to nitko drugi nema”, kaže majka Gabriela Sabadoš. Dječak rado i pozira u svojoj kožnoj jakni za koju su mu dečki iz kluba donijeli prišivke i bajkerske oznake. Gdje god se u Vinkovcima pojavi, Gabriel je atrakcija. A čim im netko dođe u goste, on s ponosom pokazuje svoj motor i opremu, neprestano pričajući, a o čemu drugom nego o motorima.... “Važno mi je da u školi uči i da ima hobi koji ga motivira, a tijekom godina s bajkerima će i naučiti sve, pa i o nužnom oprezu, i vjerujem da će ga ta ljubav prema motociklima držati podalje od loših situacija”, veli majka. I u UHBM-u “Istočna Slavonija” sretni su zbog svog najmlađeg člana, a predsjednik te udruge Dinko Korać, osnovane 2009. godine, kaže i da na Gabriela posebno paze jer on i jest njihov poseban član.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike