Regija
USPJEŠNE SLATINČANKE

Tea, Karla i Veronika idu
na smotru Globe škola
Objavljeno 18. travnja, 2021.
SLATINA - Među 40 osnovnih i srednjih škola u Hrvatskoj, na državnu smotru i natjecanje Globe škola 2021. godine pozvane su učenice OŠ Eugena Kumičića Tea Halužan, Karla Mak i Veronika Vilk pod mentorstvom učiteljice Rajke Avirović Gaća.

Poziv je uslijedio nakon uspješnog nastupa na međužupanijskoj smotri.

Taj uspjeh rezultat je kontinuiranog rada, mjerenja i opažanja u okolišu u protekloj školskoj godini, a osim mjerenja, za plasman na državnu smotru bio je potreban istraživački rad koji su odobrili recenzenti. Istraživački rad "Životni put sekvoje od gradskog ukrasa do stabla koje se bori protiv klimatskih promjena" radile su u suradnji s OŠ Josipa Kozarca. Učenici svake škole mjerili su karakteristike tla i zasadili sadnicu sekvoje u školskom dvorištu.

– Kako bi dokazali svrhovitost sadnje sadnice sekvoje učenici su mjerili količinu ugljika koja se nalazi u sekvoji i u ostalim stablima školskog parka. Dobili su podatke o tome koliko je sadnja drveća važna i kako može doprinijeti u borbi protiv klimatskih promjena. Tako su učenici doznali da je sekvoja odličan izbor jer je odrasla jedinka sekvoje u gradskom parku pohranila više ugljika, a time i oslobodila više kisika nego sva stabla u školskom dvorištu - pojasnila je mentorica. P.Ž.
Možda ste propustili...

LIGA PROTIV RAKA POŽEGA PRIPREMILA NOVU DONACIJU

Turbani i marame za bolesnice

OSNOVNA ŠKOLA DOBRIŠA CESARIĆ POŽEGA

Čestitka učenika za Dan planeta Zemlje

Najčitanije iz rubrike