Osijek
REKONSTRUIRAJU SE STAZE

Nova pješačka staza od kolodvora do središta Dalja
Objavljeno 18. travnja, 2021.
Meteouvjeti su proteklih tjedana omogućili intenziviranje građevinskih radova - od onih manjih kojima se obavlja sanacija oštećenja, do većih zahvata poput onih na pješačkim stazama. Tako se u Dalju, objašnjava Anđelka Tomašević, direktorica Komunalnog poduzeća Čvorkovac, potpuno rekonstruiraju stare pješačke staze. Riječ je o dionici koja se proteže od željezničkog kolodvora u Dalju do središta tog naselja, što će zacijelo pozdraviti svi stanovnici koji koriste željeznički prijevoz, ali i ostali mještani. Tomašević navodi kako su navedeni radovi dio većeg komunalnog zahvata na pješačkoj komunikaciji i konstantnog održavanja staza na područje cijele općine Erdut.

- Održavanje pješačkih staza izvodi se trenutačno na području Dalja i Bijelog Brda. Nedavno je erdutski načelnik Jugoslav Vesić potpisao ugovor s Ministarstvom regionalnog razvitka, vrijednost tog projekta je viša od 300.000 kuna, pa smo odmah krenuli u realizaciju. Na terenu se nadamo da ćemo obaviti više od tri kilometra rekonstrukcije i na taj način najprometnije i najvažnije pravce kretanja naše djeca prema školama i starijih prema domovima zdravlja uspjeti rekonstruirati, a zato smo to i prvo počeli raditi - pojašnjava Tomašević dinamiku planiranih radova.

Dodaje kako se općinsko komunalno poduzeće također priprema za novu sezonu održavanja zelenih površina.

- Ono što već sada vidimo jest da će vegetacija zahtijevati dodatne napore. Zbog sve većih potreba nadamo se da ćemo preko određenih projekata koje Općina Erdut priprema uspjeti nabaviti još dodatne opreme koja će nam pomoći u održavanju zelenila na području cijele naše općine jer je to važno i za lokalno stanovništvo, ali i za goste s obzirom na to da smo mi i općina orijentirana na turizam“, kaže Anđelka Tomašević.
D. Pejić
Možda ste propustili...

ODIJEVAMO JAKNE, PALIMO GRIJANJE

Došao je kraj ljetu u proljeće

ISUSOVAČKA KLASIČNA GIMNAZIJA

Promocija projekta Egipat

Najčitanije iz rubrike