Osijek
ZALJUBLJENICI U PRIRODU

“Kreaktivci” pomogli volonterima iz Batine u čišćenju Zelenog otoka
Objavljeno 16. travnja, 2021.
Ususret Danu planeta Zemlje, koji se obilježava 22. travanja svake godine, mladi iz baranjskog mjesta Batine pokrenuli su inicijativu čišćenja na istočnom području vikend-naselja Zeleni otok u Batini, a u pomoć su im, prema riječima Sanele Ravlić, predsjednice Kreaktive, rado priskočili i članovi te osječke udruge. - Mjesto je to koje okuplja veliki broj zaljubljenika u prirodu koji imaju i vikendice na tom području i koji ondje provode uistinu puno vremena. Često, kada je nešto svačije, onda je i ničije, pa se nitko ne brine za to. Nama je važno da se naša lokalna zajednica, ali i mladi, brinu za okoliš i pridonose njegovu očuvanju - naglašava Ivan Vida, koji je i pokrenuo inicijativu i okupio mlade.

Odazvali su se, dakle, i mladi članovi udruge za razvoj zajednice Kreaktiva, koji su zajedno sa skupinom volontera iz batinskog Nogometnog kluba "Napredak" prikupili čak 60 vreća otpada. S obzirom na to da se radi o velikim vrećama od 200 litara, može se reći kako je akcija doista uspjela jer su u konačnici odvezli dvije prikolice smeća na odlagalište i očistili veliki dio prilazne ceste.

- Ovo je tek prva od aktivnosti koje ćemo provoditi u Batini, a valja napomenuti kako je organizirana kao dio malih lokalnih aktivnosti projekta Kreafire kojima je cilj potaknuti građanski aktivizam i riješiti problem koji vidimo u svojim zajednicama.

Akcija je prošla u veseloj, radnoj i opuštenoj atmosferi, a nakon nje organiziranje i ručak za sve sudionike, koji je doniralo lovačko društvo “Fazan” iz Batine. Važno nam je uključivanje svih lokalnih dionika, od mladih, pojedinaca, stanovnika Batine, udruga, lovačkog društva i drugih, poput mladih iz Osijeka, jer samo na taj način, zajednički, možemo rješavati probleme i izazove koje vidimo oko sebe u svojim lokalnim zajednicama - zaključio je Ivan Vida i zahvalio svim volonterima na trudu i odvojenom vremenu. I.R.G.
Možda ste propustili...

ISUSOVAČKA KLASIČNA GIMNAZIJA

Promocija projekta Egipat

“OPERA PERDUTA” U ARHEOLOŠKOM MUZEJU

Humanitarni koncert za udrugu “Moje dijete”

Najčitanije iz rubrike