Osijek
NATJECANJE ZA OSNOVCE

Otvorene su prijave za Školski klimatski izazov
Objavljeno 16. travnja, 2021.
Školski klimatski izazov je natjecanje - maraton u dizajniranju rješenja koja pridonose postizanju održivog razvoja i smanjenju utjecaja klimatskih promjena, pri čemu se koristi svjetski poznata obrazovna metoda Designathon Works. Namijenjen je osnovcima u dobi od osam do 14 godina koje zanimaju ekologija, timski rad, nove tehnologije, programiranje, koji žele razvijati svoje vještine kreativnog i kritičkog razmišljanja - koji žele biti spremni za budućnost i mijenjati svijet!

Učenici rade samostalno ili u projektnim timovima do tri učenika, uz mentorstvo svojeg učitelja/ice ili nastavnika/ice (preporučeno) kreirajući održiva rješenja na temu smanjenja utjecaja klimatskih promjena u gradovima. Sve upute za rad učenika i mentoriranje osiguravaju se po završetku roka za prijave.

U prvoj fazi izazova timovi prijavljuju skice svojih rješenja. U drugoj se fazi odabire deset najboljih rješenja za koja će timovi u trećoj fazi, odnosno finalu, izrađivati fizičke prototipove i predstavljati ih pred žirijem stručnjaka. Pritom mogu osvojiti vrijedne nagrade.

Prijave za izazov su besplatne i otvorene su do 30 travnja. Učitelji/mentori prijaviti se mogu preko online obrasca na linku: https://cutt.ly/tcefglR, a učenici bez mentora prijaviti se mogu preko online obrasca na linku https://cutt.ly/WcefWMj

Školski klimatski izazov održava se drugi put, a ove godine Kid Hubu se, kao partner i organizator, priključila neprofitna organizacija Pokretači promjena, koja djeluje radi osnaživanja novih generacija pokretača promjena u društvu kroz aktivnosti usmjerene na unaprjeđivanje obrazovanja kroz interdisciplinarne programe i modele učenja koji objedinjuju STEAM, maker obrazovanje, poduzetništvo i dizajn s fokusom na ciljeve održivog razvoja. Predstavnici smo globalnog obrazovnog programa i metode Designathon Works, koji potječe iz Nizozemske.

Designathon Works jedinstvena je obrazovna metoda za djecu u dobi od 7 do 14 godina koja se zasniva na popularnim pristupima učenju: design thinking metodologiji i maker pokretu. I.R.G.
Možda ste propustili...

TKO NIJE NIŠTA NAUČIO NA POUČNOJ STAZI?

Pleša: Vandali uništavaju sve što im se nađe na putu

IZ TRPIMIROVE U HADRIJANOVU

Desno samo kroz križanje

GRAD NASTAVLJA ULAGATI U SPORTSKU INFRASTRUKTURU

Na Olimpiji sagrađena nova tribina i postavljene sjedalice

Najčitanije iz rubrike