Regija
O PROJEKTIMA CESTOVNE INFRASTRUKTURE

Hrvatske ceste ulažu velika sredstva u VSŽ
Objavljeno 15. travnja, 2021.
VUKOVAR - Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić održao je radni sastanak s Goranom Martinovićem, rukovoditeljem Poslovne jedinice Hrvatskih cesta u Osijeku. Martinović je naveo kako Hrvatske ceste kontinuirano ulažu znatna sredstva u poboljšanje prometne infrastrukture u toj županiji, ističući kako je u protekle četiri godine uloženo više od 278 milijuna kuna te su, među ostalim, završeni veći kapitalni objekti poput vinkovačke obilaznice (u vrijednosti 120 milijuna kuna), sanirana je ulica Priljevo u Vukovaru (30 milijuna), kao i nadvožnjak u Vukovaru.

- Trenutno u Vukovarsko-srijemskoj županiji imamo aktivnih projekata u vrijednosti višoj od 30 milijuna kuna. Uskoro kreće sanacija državne ceste D-55 od Županje do graničnog prijelaza s BiH, slijedi izgradnja kružnog toka u Ivankovu u vrijednosti od četiri milijuna kuna i izgradnja kružnoga toka u Vukovaru kod OŠ Antuna Bauera vrijednoga 5,5 milijuna kuna. Ove godine kreće i sanacija državne ceste D-2 od Sotina do Opatovca u što će biti investirano 20 milijuna kuna, kao i rekonstrukcija državne ceste D-46 od Đurđanaca do Vođinaca u vrijednosti od 57 milijuna. Ukupno je u planu nabave Hrvatskih cesta ove godine 90 milijuna kuna za poboljšanje prometne infrastrukture - rekao je Martinović.

Naglasio je kako je izgradnja Srijemske granične transverzale podijeljena u četiri faze, s tim da je za četvrtu fazu raspisan natječaj, pa će uskoro krenuti s radovima. D.K.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike