Tehno
FOTOAPARATI

Otkriven Canonov novi EOS R3
Objavljeno 16. travnja, 2021.
Otkrivene su prve pojedinosti o Canonovom fotoaparatu EOS R3. Uz revolucionaran dizajn taj će fotoaparat omogućiti profesionalnim sportskim fotografima i fotoreporterima da odgovore na složene zahtjeve da budu brži i učinkovitiji, s kvalitetama koje smo vidjeli kod Canonovih DLSR-ova i tijela fotoaparata bez zrcala, EOS R3 je istinski hibrid i fotoaparat nove generacije za moderne i buduće sportske fotografe i fotoreportere. Ima novi BSI složeni CMOS senzor koji je razvio sam Canon, moćan slikovni procesor DIGIC X, sposobnost snimanja brzinom od 30 sličica/s uz AF/AE praćenje, prepoznavanje očiju, glave i tijela te revolucionarnu novu funkciju automatskog fokusiranja Eye Control. To je savršen fotoaparat za akcijske fotografe koji žele izrađivati kvalitetne fiksne i pokretne slike objekata koji se kreću velikim brzinama. Utemeljen na revolucionarnom sustavu EOS R s njegovim nenadmašnim nosačem RF i uparen s jednim od Canonovih inovativnih objektiva RF, ovaj fotoaparat nudi mogućnosti koje dosad nisu viđene ni kod jedne kombinacije fotoaparata i objektiva. Uz objektive kao što su danas predstavljeni RF 400mm F2.8L IS USM i RF 600mm F4L IS USM, profesionalci mogu postići nenadmašnu optičku izvrsnost i performanse.

Nova generacija Dual Pixel CMOS automatskog fokusiranja modela EOS R3 može pratiti oči, glave i tijela subjekata koji se pomiču velikim brzinama, a to je idealno za snimanje i najsitnijih detalja u djeliću sekunde.

EOS R3 bit će posve kompatibilan s Canonovom aplikacijom za pametne telefone Mobile File Transfer. Ona predstavlja nov način prijenosa slika i ubrzavanja tijeka rada u pokretu pomoću servisa mobilne mreže i bez potrebe za žičnom LAN opremom. M.R.
Najčitanije iz rubrike