Novosti
KORONAVIRUS U SLAVONIJI I BARANJI

U pet županija 265 hospitaliziranih
Objavljeno 15. travnja, 2021.
U pet slavonskih županija u srijedu je evidentirano ukupno 298 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Najviše ih je, 130, bilo u Osječko-baranjskoj županiji, i to na 481 testiranih. Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije izvijestio je kako novopozitivne osobe imaju prebivalište na području 44 naselja u Osječko-baranjskoj županiji. Na bolničkom liječenju je 117 oboljelih od bolesti COVID-19, i to 87 u KBC-u Osijek (16 na respiratoru) te 30 u Općoj županijskoj bolnici Našice. Preminule su četiri osobe u dobi od 75 do 88 godina. Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji je 966 osoba. Policija je u provedenih 106 nadzora ugostiteljskih objekata samo u jednom slučaju, u Đakovu, u zatvorenom dijelu objekta zatekla više osoba te je vlasnik prijavljen Državnom inspektoratu zbog počinjenog prekršaja.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u srijedu su stigli podatci da je 51 nova pozitivna osoba na COVID-19, a trenutačno je 58 osoba hospitalizirano zbog te bolesti. Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije u srijedu je izvijestio o 76 novih slučajeva zaraze koronavirusom te jednom smrtnom slučaju, dok je u Požeško-slavonskoj županiji bio 31 novi slučaj zaraze.

U Brodsko-posavskoj županiji 57 osoba na bolničkom je liječenju, a šest osoba treba potporu respiratora. U Požeško-slavonskoj županiji 16 je hospitaliziranih. Na području Virovitičko-podravske županije u 24 sata testirana je 101 osoba, a potvrđeno je deset slučajeva zaraze koronavirusom. U Općoj bolnici Virovitica na liječenju je 17 oboljelih od kojih je jedna osoba na respiratoru. D.Ku.