Sport
NULTA TOLERANCIJA

Kudela zbog rasizma ne ide na Euro
Objavljeno 15. travnja, 2021.
Nogometaš praške Slavije Ondrej Kudela suspendiran je na deset utakmica zbog rasističkog ispada na utakmici Rangersa i Slavije u osmini finala Europske lige, a veznjak škotskog kluba Glen Kamara suspendiran je na tri utakmice zbog napada na drugog igrača.


Nakon istrage koju je proveo UEFA-in etički i disciplinski inspektor, Kudela je kažnjen jer je u vrijeme utakmice rasistički vrijeđao Kamaru, a veznjak Rangersa kažnjen je jer je nakon utakmice fizički napao Kudelu u tunelu stadiona Ibrox.


- Suspendirani igrač praške Slavije Ondreja Kudela ne smije nastupiti na idućih deset UEFA-inih klupskih i reprezentativnih utakmica zbog rasističkog ponašanja, što uključuje i privremenu suspenziju na jednoj utakmici, koju je igrač odslužio tijekom prve utakmice četvrtfinala Europske lige protiv Arsenala - objavila je UEFA.


Kudela, dakle, mora odraditi još devet utakmica suspenzije, što znači da je izgubljen za predstojeće Europsko prvenstvo, na kojem će Češka igrati u skupini protiv Hrvatske. Čak i da Slavija stigne do finala Europske lige, preostalo bi mu još pet utakmica kazne, pa nema smisla da ga češki izbornik uvrsti u momčad kad ne može igrati.
Kudela je priznao da se verbalno sukobio s tamnoputim veznjakom, ali je negirao optužbe za rasizam, a uz njega je stao i češki klub. I. Li.
Možda ste propustili...

DERBI SUSRET PAKET24 PREMIJER LIGE ZA RUKOMETAŠE

Vori: NEXE je sad kao ranjeni lav, Vuja će već nešto smisliti

ZEKIĆ NA RASPOOLAGANJU NEĆE IMATI VEZNJAKA

Na Istru 1961 bez Čokaja

Najčitanije iz rubrike