Regija
ŽUPAN ANUŠIĆ U VALPOVŠTINI

Iz Županije Valpovu više od 26 mil. kuna, ulagalo se i u Belišće
Objavljeno 14. travnja, 2021.
Gradonačelnik Dinko Burić zahvalio je Županiji za odličnu suradnju iako su na vlasti različite opcije
VALPOVO/BELIŠĆE

Župan Ivan Anušić jučer je boravio u Valpovštini: posjetio je Valpovo i Belišće te u Valpovu obišao Osnovnu školu Matije Petra Katančića i Dom zdravlja OBŽ-a, kao i zajedničke investicije Osječko-baranjske županije i Grada Belišća.

"Osječko-baranjska županija u protekle četiri godine na području Grada Valpova ostvarila je 25,69 milijuna kuna izravnih investicija u projekte energetske obnove osnovne škole u Valpovu, vrijedne 6,5 milijuna kuna, koja je jedan od najvrjednijih projekata te obnove u županiji, i osnovne škole u Ladimirevcima, ulaganja kroz projekt Dostupnija primarna zdravstvena zaštita, projekt besplatne školske kuhinje, koji su te dvije osnovne škole u cijelosti primijenile te uglavnom pripremaju kuhani obrok, a njihovi učenici uživaju kompletan benefit besplatnog i kvalitetnog školskog obroka, što i jest cilj našeg projekta. Tu su i investicije ostvarene preko ŽUC-a, razne dotacije poput dodijeljenih za biciklističke staze i drugi projekti kojima potičemo ravnomjeran razvoj svih područja županije", rekao je župan u Valpovu.

Županijska pročelnica Ivana Stanić podsjetila je i kako je Županija kroz projekt Dostupnija zdravstvena zaštita na području Doma zdravlja u Valpovu uložila 1,3 milijuna kuna, a iz svog proračuna za četiri godine izdvojila je gotovo pet milijuna kuna za nabavu opreme i investicijsko održavanje. Ivan Karalić, povjerenik Vlade RH za obavljanje poslova iz nadležnosti valpovačkog Gradskog vijeća, istaknuo je kako se Valpovo nalazi u iznimno složenoj financijskoj situaciji. Ukupan dug Grada krajem 2020. godine iznosio je više od 42 milijuna kuna, što će, smatra Karalić, biti teško sanirati i bit će izazov i odgovornost za novo gradsko vijeće.

Župan Anušić posjetio je i Belišće, gdje se sastao s gradonačelnikom Dinkom Burićem. Pohvalio je kontinuirano privlačenje investitora, što pridonosi otvaranju radnih mjesta. Gradonačelnik Burić zahvalio je Osječko-baranjskoj županiji za dosadašnju odličnu suradnju iako su na vlasti različite opcije. "Zajednički smo sudjelovali u brojnim projektima, među kojima je obnova Dječjeg vrtića Maslačak, vrijedna 6,9 milijuna kuna, i financirana najvećim dijelom EU novcem te sredstvima Grada i Županije. Također, pomoć Županije dobili smo za uređenje parkinga ispred župne crkve sv. Josipa Radnika, ali i za energetsku obnovu vatrogasnog doma u Veliškovcima", rekao je Burić.

Lidija Aničić
“Inicijative pristižu, Županija ih prihvaća”
“Osječko-baranjska županija u protekle je četiri godine izravno investirala 6,5 milijuna kuna na području Grada Belišća. Inicijative iz Belišća kontinuirano pristižu, a Županija ih sa zadovoljstvom prihvaća i sudjeluje u njima. Zajednički projekti koje kao Županija provodimo s Gradom su besplatna školska prehrana za sve osnovnoškolce te izgradnja i opremanje sportskih i dječjih igrališta, a ulažemo i u županijske ceste”, kazao je župan Anušić, čijim je direktnim posredovanjem Svetište sv. Ane u Bistrincima nakon višedesetljetnog čekanja konačno elektrificirano te je postavljena javna rasvjeta.
Možda ste propustili...

POTPORA OPĆINI KNEŽEVI VINOGRADI

Za novu općinsku zgradu 60.000 €

Najčitanije iz rubrike