Sport
ŽNK OSIJEK SLAVIO U DERBIJU PROTIV DINAMA

“Kraj Drave” domaće su djevojke potvrdile jedinicu za doigravanje za prvaka
Objavljeno 14. travnja, 2021.

Za posljednji domaći susret osnovnog dijela prvoligaškog prvenstva nogometašice Osijeka promijenile su mjesto dočekivanja protivnica. U nedjelju je na igralištu "Kraj Drave" bila ženska premijera za bodove na koju je došla trećeplasirana ekipa zagrebačkog Dinama, pa je to ujedno bio derbi 13. kola, poslije kojeg su Osječanke i nadalje ostale na čelnoj poziciji, uz tri boda više od Splita koji je odgodio svoj susret kod Agrama. Jedanaesta (ovo)sezonska pobjeda Osječanki izražena je i najmanjim omjerom, budući da su Zagrepčanke Elektrin teren napustile poražene rezultatom 2:1.

- Znalo se da su "dinamovke" jače od većine ostalih ligaških konkurentica, tako da se očekivao i zahtjevniji od uobičajenoga susret. Pobjeda je izražena minimalnim, ali zasluženim rezultatom koji je trebao biti uvjerljiviji. Ne smijemo, međutim, biti nezadovoljni, jer smo ostvarili ono što smo planirali i stekli novu spoznaju što nas čeka u doigravanju, budući da ćemo se s nedjeljnim protivnicama još dva puta sučeliti. U nedjeljno smo ušli vrlo dobro i to kapitalizirali u devetoj minuti nakon što nam prethodno nije bio priznat čisti pogodak. Uskraćeni smo bili i za kazneni udarac, ali smo početkom nastavka ipak stekli dva pogotka prednosti te tada očekivali susret mirnije završiti. Nije nam to uspjelo, jer su Zagrepčanke ubrzo prepolovile zaostatak te držale rezultatsku neizvjesnost do zadnjih sekundi, iako nije bio sporan smjer bodova - prepričao je nedjeljnu epizodu trener ŽNK Osijek Marijan Vuka, zadovoljan što je Zagrepčanke prvijencem otvorila ovozimsko pojačanje Mejrema Medić, a pobjedu, praktički, potvrdila kapetanica Izabela Lojna. Izostao je konkretan doprinos prve ligaške topkinje Lorene Balić koja taj skor, zbog akumuliranih žutih kartona, neće moći popraviti ni u predstojećem ogledu s Donatom u Zadru.

- I bez Lorene vjerujemo da imamo kvalitetu koja će donijeti bodove s toga zadnjeg susreta prvog dijela prvenstva, čiji nam puni uspjeh znači ulaz u doigravanje s prve pozicije. Prijeko potreban jer onaj zadnji i izvjesno odlučujući susret za titulu prvaka Hrvatske donosi na domaćem terenu. Koncentracija je, međutim, na Donat za koji će nam i dalje putovanje biti problem, ali neovisno o svemu vjerujemo u novu pobjedu - naglasio je Vuka. D.Lekšan
Rezultati 13. kola
Osijek - Dinamo (Zagreb) 2:1, Neretva (Metković) - Marjan (Split) 3:0 i Viktorija (Slavonski Brod) - Donat (Zadar) 0:3. Susret Agram (Zagreb) - Split odgođen je za 22. travnja.
TABLICA
1.Osijek       13       11       2       0       107:8       35

2.Split       12       10       2       0       59:6       32

3.Dinamo       13       8       0       5       35:15       24

4.Agram       11       6       1       4       25:37       19

5.Donat       13       6       0       7       18:31       18

6.Neretva       12       5       0       7       18:41       15

7.Marjan       13       1       1       11       7:49       4

8.Viktorija       13       0       0       13       3:85       0

U 14. kolu, 18. travnja, sastaju se: Donat - Osijek, Split - Neretva, Dinamo - Agram i Marjan - Viktorija.
Možda ste propustili...

OSASUNA ŠPANJOLSKI KLUB

Budimir će biti spreman za EP

KREĆE POLUFINALNA SERIJA DOIGRAVANJA ODBOJKAŠA ZA PRVAKA HRVATSKE

Mursaši kod Ribola Kaštela priželjkuju reprizu Kup izdanja

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana