Sport
PLAZMA SPORTSKE IGRE MLADIH

Na istoku Hrvatske borba za završnicu Coca-Cola Cupa
Objavljeno 14. travnja, 2021.

Najmasovniji turnir u malom nogometu, poznatiji kao Coca-Cola Cup u okviru 25. Plazma Sportskih igara mladih, stigao je u Vukovarsko-srijemsku županiju - održani su kvalifikacijski turniri u Vukovaru, Iloku, Cerni i Ivankovu, a još jedan planiran je u Vinkovcima, u petak od 11 sati na sportskom terenu Lenije.


Talentirane mlade ekipe nastoje prvo izboriti plasman na županijsku završnicu, a one najbolje putuju na državno finale Coca-Cola Cupa, koje će se sredinom srpnja održati u Splitu.


U Vukovaru su plasman na županijsku završnicu izborile ekipe Lola (u kategoriji 2006. godište i mlađi) i No Name (2003. godište i mlađi), u Iloku su najbolji bili Srijemci (2006. godište i mlađi) i Simpsoni (2003. godište i mlađi), a u Ivankovu su pobjedu odnijele ekipe NK Mladost Vođinci (2006. i mlađe) i Dar Mar (2003. i mlađi). U Cerni su plasman na županijsku završnicu izborili S neba pa u rebra (u kategoriji 2006. i mlađi) i Nemamo ime (2003. i mlađi). Županijska završnica sa po pet ekipa u mlađem i starijem godištu na rasporedu je sredinom svibnja u Vukovaru.
Coca-Cola Cup godišnje okupi više od 37.000 natjecatelja samo u Hrvatskoj, u dvije kategorije (2003. godište i mlađi te 2006. i mlađi). Nastupaju i djevojke, ali samo u kategoriji 2006. godište i mlađe. To je ujedno i najmasovniji turnir u malom nogometu, koji se već osmu godinu organizira pod okriljem Plazma Sportskih igara mladih, a ove godine pohodit će čak 130 gradova i mjesta u Hrvatskoj. Coca- Cola Cup osmišljen je kao društveno odgovorna platforma za promicanje sportskih vrijednosti među mladima, fair-playa i timskog duha. Kvalifikacijski turniri u gradovima razigravat će se od ožujka do svibnja, a ukupno će sudjelovati više od 3500 ekipa. Već drugu godinu zaredom, u suradnji s UEFA Foundation for Children, Plazma Sportske igre mladih organiziraju i malonogometne turnire za djevojke i na taj način pomažu u promociji ženskog nogometa. M. Kokaj


Mario Kokaj
Županijska završnica sa po pet ekipa u mlađem i starijem godištu sredinom je svibnja u Vukovaru
Najčitanije iz rubrike