Svijet
PORUKA RUSIJI

Prestanite gomilati vojsku oko Ukrajine
Objavljeno 14. travnja, 2021.
Glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg pozvao je Rusiju da prestane s provokacijama i gomilanjem vojnika u Ukrajini i na granici s Ukrajinom. "Proteklih tjedana Rusija je dovela tisuće vojnika spremnih za borbu na ukrajinske granice. To je najmasovnije gomilanje ruskih trupa nakon ilegalne aneksije Krima 2014. godine", rekao je Stoltenberg na zajedničkoj konferenciji za novinare s ukrajinskim ministrom vanjskih poslova Dmitrom Kulebom. "Rusko gomilanje vojnika je neopravdano, neobjašnjivo i duboko zabrinjavajuće", istaknuo je Stoltenberg.

Rusija i Ukrajina međusobno se optužuju za pogoršanje situacije u istočnoj ukrajinskoj regiji Donbas. Od 2014. godine tamo se vode borbe između ukrajinskih snaga i proruskih separatista koje podržava Moskva. Prema ukrajinskim podatcima, tamo je do sada poginulo oko 14 tisuća ljudi.

Kuleba je rekao kako "Rusija mora razumjeti da Ukrajina pripada zapadnom svijetu, svijetu demokracija, te da joj Zapad neće dopustiti da razbije ukrajinsku demokraciju i suverenost". H
Možda ste propustili...

PRVI PUT: KAZNA SAD-A VOJNOJ JEDINICI IZRAELA?

Izrael: Sankcije bi bile moralno dno

ČAMCIMA EVAKUIRAJU STANOVNIKE

Velike poplave u Guangdongu u Kini

Najčitanije iz rubrike