Osijek
PRIZNANJE HAZU-A DR. SC. VERI BLAŽEVIĆ KREZIĆ S FFOS-A

Nagrađena za filološku knjigu godine
Objavljeno 13. travnja, 2021.
Dr. sc. Vera Blažević Krezić, poslijedoktorandica na Odsjeku za hrvatski jezik i književnost (Katedra za hrvatsku jezičnu povijest i dijalektologiju) Filozofskog fakulteta Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, jezikoslovka i kroatistica, dobitnica je ovogodišnje nagrade Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti za filologiju.

Predsjedništvo Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti na svojoj je sjednici u ožujku donijelo odluku da se dr. sc. Veri Blažević Krezić dodjeljuje nagrada za najviša znanstvena i umjetnička dostignuća u Republici Hrvatskoj za 2020. godinu za područje filoloških znanosti. Knjiga Književnimi radnjami za Crkvu i Domovinu (Matica hrvatska Zagreb, 2020.) proglašena je filološkom knjigom godine!

Dr. sc. Vera Blažević Krezić autorica je i suautorica već četiriju znanstvenih knjiga te brojnih znanstvenih i stručnih radova usmjerenih na paleoslavističku, paleokroatističku i ćirilometodsku problematiku, slavenska pisma, hrvatsku dijalektologiju, književnoteorijske i književnopo­vijesne teme te na zavičajnu problematiku (tzv. slavonistiku), javljaju s Filozofskoga fakulteta u Osijeku. I.R.G.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike