Regija
NOVA VIZURA SREDIŠTA BABINE GREDE

Na mjestu starog mlina gradit će motel, šoping-centar i salu za svatove
Objavljeno 13. travnja, 2021.
Investicija vrijedna oko tri milijuna eura potaknut će turistički razvoj
BABINA GREDA - Središte Babine Grede do kraja sljedeće godine poprimit će sasvim novu vizuru, nakon što se sagrade i u funkciju stave reprezentativni ugostiteljsko-turistički kompleksi koji će tu općinu, kao zanimljivu i atraktivnu destinaciju, zasigurno pozicionirati na turističkoj karti Hrvatske.Uz "Mihićeve dvore" investiciju tvrtke Elaborat d.o.o. iz Babine Grede, vrijednu približno 5.000.000 kuna, koja će obuhvaćati pansion s deset dvokrevetnih soba, restoran, kušaonicu domaćih proizvoda i konferencijsku dvoranu, prema najavama općinskog načelnika Josipa Krnića, realizirat će se i drugi projekt čija je vrijednost oko tri milijuna eura. Na lokaciji starog mlina, nekada poznate babogredske obitelji Mihić, na zemljištu od oko 8000 četvornih metara investitor iz Zagreba namjerava sagraditi motel s 26 soba, multifunkcionalnu salu za svatove za do 500 osoba, trgovački centar na 1000 kvadrata, a razmišlja se i o gradnji moderne benzinske postaje.

- Napravljeno je idejno rješenje, radi se projektna dokumentacija, a ovih dana počinje rušenje starog mlina i priprema terena. Čim se ishode sve potrebne dozvole i suglasnosti, počinje gradnja, a ako sve bude prema planu, do kraja 2022. godine investicija će biti realizirana - otkriva Krnić.

Ukazuje na golemo značenje navedenih investicija za Babinu Gredu, jer će se pozitivno odraziti na sve sfere života u općini, prije svega na turistički razvoj koji bi trebao biti zamašnjak sveukupnog razvoja toga kraja te otvoriti brojne mogućnosti i u korištenju europskih fondova. Turizam je jedan od osnovnih prioriteta u toj općini koja u njega polaže velike nade. Babogredci vjeruju da imaju jako dobru turističku priču koju će upotpuniti novim i jedinstvenim sadržajima, a uskoro će imati i gdje smjestiti svoje goste, što je bitno, jer smještajnih kapaciteta u selu za sada nema.

Turistima koji su stalno u potrazi za nečim novim ponudit će autohtoni doživljaj Babine Grede, nekoliko dana provedenih na drukčiji način, bijeg od svakodnevice, priliku za stjecanje novih znanja i iskustava. Sve će to dati i dodatan poticaj razvoju gospodarstva, otvorit će nove mogućnosti za lokalne proizvođače i osmišljavanje novih sadržaja za privlačenje turista kojima će imati što ponuditi.

Načelnik Krnić napominje da je Babina Greda lokacijski jako dobro pozicionirana, ima izvrstan geoprometni položaj i komunikacijsku povezanost. Smještena je neposredno uz autocestu A3, koja od Bregane vodi do Bajakova, do granice sa Srbijom. Napominje da su na tom dijelu autoceste, koja je vrlo frekventna i njome godišnju prođu milijuni vozila, prenoćišta itekako potrebna. A rubnim dijelom općine prolazit će kanal Dunav-Sava. Sve su te komparativne prednosti prepoznali investitori koji su odlučili uložiti svoj novac.

U suradnji s Lučkom upravom Slavonski Brod gradit će se i pristanište na Savi, što je i predviđeno prostornim planom Babine Grede.

Marija Lešić Omerović
Možda ste propustili...

FOTOGRAFIJE PRIMAJU DO 12. SVIBNJA

Bioraznolikost - fotonatječaj

HUMANITARNA AKCIJA ZA IVANA MESIĆA

Motosezona počinje u Rajevu Selu 21. travnja

Najčitanije iz rubrike