Sport
HT PREMIJER LIGA KOŠARKAŠA

Umor, izgleda, stigao na naplatu, a doigravanje će biti teško dohvatljivo
Objavljeno 12. travnja, 2021.
Puno su košarkaši s Drave očekivali od dvoboja 30. kola HT Premijer lige u sklopu kojeg je u Gradski vrt stigao Zabok. Vjerovali su u Vrijednosnicama Osijek da je ovo dobra prigoda za nastavak pobjedničke serije, koja je osigurala ostanak u društvu najboljih i pritom ostavila otvorenima i vrata za plasman u doigravanje. No domaći poraz značajno je pritvorio tu mogućnost, koja teoretski još živi, ali koju neće biti baš lako i realizirati. Momčad Stipe Šarlije ostvarila je glavni cilj, a pitanje bonusa ipak nije toliko važno. Naravno da su "brokeri" imali pobjedničke aspiracije, s punim pravom nakon što su u prethodna četiri kola bili bolji od svojih suparnika. Ne i od Zaboka, koji nije odigrao ništa posebno, ali ipak je zasluženo otišao kući s dva boda, kojima je vjerojatno zacementirao i nastup u play-offu, kojemu su težili (teže li i dalje?) i domaćini.


Ipak, nakon solidno odrađene prve četvrtine, u kojoj se vodilo i šest razlike, igra domaćina počela je ići silaznom putanjom. Počela je muka za svaki koš, posebno u prvih pet minuta druge dionice u kojima je Zabok, pokazalo se ubrzo, napravio i glavni dio posla na putu do pobjede. "Brokeri" su bili bez ubačaja, a za pet minuta primili su 16 poena, nakon čega je bilo jasno da će se do kraja teško bilo što promijeniti. Nisu se Šarlijini igrači predavali, u nekoliko su navrata stigli na zaostatak od tri poena. Tada se propustilo i nekoliko dobrih prigoda za mogući preokret iako se suparnik konstantno nudio.
- Šteta za poraz, koji smo htjeli izbjeći iako smo bili svjesni da su nas prethodni okršaji u kratkom razdoblju poprilično istrošili. Bili smo i dodatno oslabljeni pod obručima, nije bilo Topolovića zbog ozljede. To je značilo da nas petorica trebamo iznijeti najveći teret, ali bilo je jasno kako je utakmica odmicala da smo ostajali bez energije. Želju smo imali, ali to ipak nije bilo dostatno - kaže čovjek s najboljim učinkom u redovima poraženog sastava. Brojke Pave Paića ponovo su bile visoke usprkos tome što nije imao ni sekunde predaha. Za 40 minuta igre ubacio je 28 poena uz devet skokova, a donekle je kvalitetniju podršku imao tek u kapetanu Robertu Kujundžiću (16 poena, 10 skokova). Veliku želju imao je Šime Lisica protiv svog bivšeg kluba, ali za sedam poena potrošio je čak 12 lopti. Skoro maksimalnu minutažu imali su Vito Porobić (8p, 5as) i Arijan Lakić (8p, 8as), a nakon šest tjedana zaigrao je nakratko i Franco Filipović, no na njemu je stanka itekako ostavila traga. N. Benčina
VRIJ.OSIJEK*67

ZABOK*76

OSIJEK – Mala dvorana Gradski vrt. Bez gledatelja. Suci: Hadžić, Galić, Muhvić.

VRIJEDNOSNICE OSIJEK: Ćurak, Lisica 7 (2-2), Maskaljević, Filipović, Kujundžić 16 (4-6), Tokić, Špehar,Porobić 8 (2-2), Ćosić, Pavić, Lakić 8, Paić 28 (6-6).

ZABOK: Martinko, Krajinović, Anzulović 8, Tomas 3, Črnjević 8, Marić 13 (1-2), Diminić 2, Worku 22 (2-2), Maričević 6 Jambrović 14 (4-4), Antonić, Elčić.

REZULTAT PO ČETVRTINAMA: 24:19, 12:27, 21:17, 10:13.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana