Sport
OSJEČKI FERIVI POLUMARATON

Lijepa trkačka priča: Opet je bilo - predobro
Objavljeno 12. travnja, 2021.
Unatoč nepovoljnim vremenima, sudjelovalo je više od tisuću natjecatelja iz cijele Hrvatske, ali i obližnjih zemalja
Petar prvi prošao kroz ciljnu ravninu
Petar Bratulić iz zagrebačkog AK Agram prvi je stigao na cilj Ferivi polumaratona, krug od Trga Ante Starčevića do Donjeg grada i natrag istrčao je za sat, osam minuta i 14 sekundi i postavio novi rekord staze.
 
U Osijeku priprema za Igre i Tokio
Matea Parlov Koštro (AK Svetice) bila je najbrža kod žena, s vremenom 1:13:34 postavila je novi rekord Ferivija u ženskoj konkurenciji. Ovo će ljeto trčati na OI u Tokiju maraton, a u Osijeku je imala jači trening za Japan.
 
Dječje Ledo utrke okupile brojno društvo
Nakon što su prijepodne osječke ulice okupirali polumaratonci, u subotnjim popodnevnim satima održane su Dječje Ledo utrke, koje su start imale kod restorana Galija. Da se u Osijeku ne treba brinuti za trčanje pokazalo je brojno društvo mališana na Ledo utrkama.
 
Zaželjeli se utrka i trčanja, pa došli u Osijek
Osječki Ferivi polumaraton jedna je od rijetkih utrka koja nije odgođena ili otkazana, zato su na njega pohitali zaljubljenici u trčanje iz svih dijelova Hrvatske, ali i susjednih zemalja. Mađare, Srbe, kao i trkače iz BiH ili Slovenije nisu zaustavile ni stroge mjere na granicama.
 
Ljudi, svaka vam čast, trebalo je imati hrabrosti
I dok u Hrvatskoj neki sportski Savezi zaustavljaju prvenstva pod krinkom brige za zdravlje sportaša, organizatori Osječkog Ferivi polumaratona imali su dovoljno hrabrosti (ili ludosti) da kažu “korona zadaje probleme, ali neće nas zaustaviti”. Nije ih zaustavila lani, a i ove godine su se uhvatili u koštac s problemom i tradicionalna osječka proljetna priredba doživjela je svoje 17. izdanje. I na startu okupila više od tisuću ljudi, vladalo je dobro raspoloženje, a na kraju svega većina natjecatelja je kratko poručila: “Opet je bilo odlično, svaka čast ljudima što su u ovo vrijeme organizirali ovakvu utrku.” Nije izostala ni zabava uz stazu, a posebna atrakcija bio je puhački orkestar koji je svirao u tramvajskoj prikolici.
 
Ivana Liović
Možda ste propustili...

ZEKIĆ NA RASPOOLAGANJU NEĆE IMATI VEZNJAKA

Na Istru 1961 bez Čokaja

BROKERI OTVARAJU POLUFINALE DOIGRAVANJA ZA PRVAKA

Ishod posljednje utakmice ne bi se smio ponoviti u Osijeku

Najčitanije iz rubrike