Dome slatki dome
UREĐENJE DOMA

Moderna kuhinja je jednostavna
Objavljeno 8. travnja, 2021.
Imitacije betona i cementa odlično se kombiniraju s drvom, spajajući toplo i hladno

Već niz godina kuhinja je sastavni dio dnevnog trakta, pa njezin izgled uvelike utječe na ukupan izgled tog prostora. Retrostil dominira u dnevnom boravku, ali je kuhinja još uvijek prostor koji stilom balansira između najnovijih trendova boravka i minimalizma, koji je na zalasku. Upravo to omogućuje da kuhinja poveže eleganciju minimalizma s finim retrodetaljima. Kada jednostavne linije začinimo modenim materijalima i bojama te u sve uvedemo elemente prirode, uspjeh je zajamčen!

Kombinacije
Osim zadovoljavanja funkcionalnosti, uz jednostavne, čiste linije, važno je poigrati se materijalima. Drvo, iveral ili mdf u kombinaciji s metalom, staklom, kamenom ili kompozitnim materijalima koji imitiraju beton i cement trendovske su kombinacije. Od metala osobito je popularan bakar. Možete ga primijeniti u detaljima poput ručkica, ili cijelih fronti, ili uvesti bakrene dekorativne predmete.

"Toplo bijele" fronte kuhinje kombinirajte s tamnim nijansama strukture drva kako biste dobili jasne kontraste, a zidove obojite dekorativnim bojama koje će dodatno naglasiti prostor.

Imitacije betona i cementa također se odlično kombiniraju s drvom, uspješno spajajući topli i hladni vizualni ugođaj.

Ako imate prostora za smještaj otoka ili šanka, odlučite se za jednostavan, ali atraktivan izgled. To može biti prostor za druženje, ali i kuhanje i pranje. Kuhinjske uređaje grupirajte u skladnu cjelinu s ostatkom kuhinje.

Zelenilo
Uvođenje elemenata prirode u kuhinju neizostavno je. Dekorativna polica ispunjena zelenilom dat će snažan pečat svakoj kuhinji, ali je uglavnom teško izvediva zbog manjka prostora. Postavite lončanicu ili vazu s cvijećem na radnu plohu, ili iskoristite obližnje police za smještaj zelenila. Blizina staklene stijene ili prozora s pogledom na zelenilo svakako je prednost. Za ispunjenje tog uvjeta dovoljno je postaviti i zdjelu s voćem ili povrćem, ili uvesti dekorativne predmete u zelenoj boji. Uključite maštu kako bi vaša kuhinja postigla vizualno bogatstvo jednostavnim elementima!
Izabela Galović Ninić, dipl. ing. arh.
Dizajn
trendovske kombinacije
Dekoracija zidova
Trendovi su naglasak stavili na dekoraciju zidova koji su svojom vertikalnom pozicijom i površinom koju zauzimaju vrlo dominantni u prostoru. Ako odlučite slijediti taj trend, podne i stropne površine podredite njihovu uređenju, i stilski (uklapanjem ili kontrastom) i koloristički. Tema zidne obloge može nametnuti temu uređenja prostora, pa je jako važno i namještaj uklopiti u željenu priču.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

TEST: EINHELL PICOBELLA

Dovedite lako svoju terasu i okućnicu u red

2

DIZAJN: INSPIRACIJE ZA UREĐENJE

Prostorni sklad za ugodan život

3

STANOVANJE : VRTNE OGRADE

Zanimljiva, jedinstvena, ali i vrlo funkcionalna