Osijek
HNS-ov KANDIDAT ZA GRADONAČELNIKA OSIJEKA

Ham predlaže novu vizuru Strossmayerove
Objavljeno 7. travnja, 2021.

HNS-ov kandidat za gradonačelnika Osijeka Vladimir Ham održao je konferenciju za medije na kojoj je predstavio jednu od točaka svoga programa. Riječ je "Zelenoj Strossmayerovoj aveniji".

"Putem svoga retfalačkog ogranka 2018. godine proveli smo istraživanje među stanovnicima Štrose tražeći njihovo mišljenju o sigurnosti prometovanja i stanovanja u njihovoj ulici, i većina njih podržala je ideju da se tramvajska pruga izmjesti na kolnik kako bi se tramvajski promet udaljio od kuća te stvorio zeleni pojas između kuća i kolnika. Time se dobiva i na sigurnosti pješaka i onih koji prometuju biciklima, ali dobivamo i na vizuri same ulice, nešto slično kao što je primijenjeno u Europskoj aveniji", predstavio je Ham.

Konferencija je održana na raskrižju Kanižlićeve i Strossmayerove, pa je druga tema bila upravo rekonstrukcija ovog čvorišta, uz koji će uskoro biti novi stadion i nova gimnazijska zgrada.

"Ovaj dio grada postat će znatno življi nego što je sada, i potrebno je izgraditi veliki kružni tok koji bi imao i pothodnik za pješake, kako bi kompletno prometovanje svih kategorija bilo osigurano, kaže Ham procjenjujući kako je takva investicija vrijedna između 12 i 14 milijuna kuna.

„Ovakvi konkretni projekti su ono što bi Grad Osijek trebalo zadržati gradom ugodna življenja. Želimo raditi konkretne stvari u okviru proračunskih mogućnosti", zaključio je Ham. D.Kuštro

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ULIČNI EKOLOŠKI PRIJEVOZ PO UZORU NA MNOGE EUROPSKE GRADOVE

U Osijek stižu e-romobili
za iznajmljivanje

2

PRIJEPODNE NA GLAVNOJ TRŽNICI

“Mladi” je epitet koji sada krasi povrće na klupama

3

COVID UTJECAO NA VAŽAN SEGMENT OBRAZOVANJA

Studentske prakse gotovo da i nema zbog pandemije