Regija
DAROVANI AUTOBUSI IZAZVALI PRIJEPOR HDZ-A I SDP-A

Rob: Beli Manastir imat će
besplatan javni prijevoz, a
moći ćemo i na natječaje
Objavljeno 3. travnja, 2021.
BELI MANASTIR - Dva autobusa, dar Grada Pule, već su postala stvar prijepora oporbenog SDP-a i vladajućeg HDZ-a. Nisu, doduše, prijepor izazvala vozila, nego neke riječi koje je prilikom predstavljanja autobusa izrekao gradonačelnik Belog Manastira Tomislav Rob. Nakon što su u medijima objavljene izjave s predstavljanja autobusa, priopćenjem za javnost oglasio se predsjednik GO SDP-a Marko Bogatić."Gradska vlast prigodno pred izbore obećava pokretanje besplatnog gradskog prijevoza. SDP je svjestan potreba naših sugrađana za prijevozom, ali način na koji sadašnja gradska vlast pristupa tom problemu jasno pokazuje da nemaju ozbiljnu namjeru taj problem rješavati, nego samo obećavati nešto za što su i sami svjesni da je u startu osuđeno na propast", naveo je Bogatić. Zabrinjava ga, kaže, što vlast svjesno ignorira činjenicu da je trošak održavanja takvih autobusa, goriva, plaća vozača i potrebnih servisa najmanje 750.000 kuna godišnje. Stoga se pita zašto je u proračunu za taj projekt predviđeno samo 200.000 kuna. "Taj je iznos dovoljan za samo tri mjeseca. To nije naše mišljenje, nego činjenica. Ako nam ne vjeruju, neka zatraže podatke od Grada Belišća, koji ima sličan projekt", ustvrdio je Bogatić, dodavši kako se iz svega nameću dva zaključka - "ili je riječ o predizbornom triku ili o nesposobnosti planiranja". Plan pokretanja besplatnog gradskog prijevoza uoči izbora, a potom njegovo eventualno ukidanje zbog nedostatka novca, nazvao je "jeftinom demagogijom".

Rob ima neku sasvim drugu priču.

- Grad Beli Manastir u proračunu za 2021. godinu ima inicijalnih 200.000 kuna predviđenih za javni prijevoz, a taj je iznos stavljen jer nismo bili sigurni u kojem će roku doći do provedbe dogovorene donacije - objašnjava, podsjećajući kako je Grad svake godine imao nekoliko rebalansa, a proračun je uglavnom bio povećavan zbog priljeva sredstava. Dodaje kako će na sljedećem rebalansu prilagoditi proračunsku liniju za potrebe javnog prijevoza u skladu sa stvarnim potrebama.

- Građani Belog Manastira imat će besplatan javni prijevoz, a uvođenje komunalnog prijevoza u grad otvara nam mogućnost javljanja na natječaje, što za konačni cilj ima osnivanje gradskog prometnog poduzeća - tvrdi Rob, naglašavajući kako su na neki način morali krenuti. SDP-ovo priopćenje naziva "huškačkim", kreiranim isključivo za "unošenje panike među građane", za što nema nikakve osnove. Podsjeća Bogatića i kako nije dao obećanja koja nije mogao ispuniti. Ivica Getto
170

tisuća kuna procijenjena je vrijednost dvaju rabljenih autobusa koja je Belom Manastiru darovao Grad Pula
Možda ste propustili...

ZBOG SIGURNOSTI I ZAŠTITE UČENIKA U OŠ IVANA KOZARCA

Postavljaju ogradu oko škole

DILJ BIO USPJEŠAN I U GODINI KORONE

Pad prodaje kompenziran uštedom na energentima

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

JUČER POČELI UPISI, DO PODNEVA UPISANO 26 DJECE

Vrtić se otvara 3. svibnja,
može primiti 50 mališana

2

PRIHVAĆEN PROGRAM 55. SMOTRE

Vezovi predviđeni od 18. lipnja do 4. srpnja

3

IMA OSAM GODINA I ISKAZNICU MOTOKLUBA

Gabriel je ponosan na svoj “chopper” i bajkersku jaknu