Regija

Udruga branitelja Zdenci i ŠRD Linjak počastili mještane fišom i ribom
Objavljeno 2. travnja, 2021.

Svake godine na Veliki Petak uoči Uskrsa, Športsko ribolovno društvo Linjak i Udruga branitelja Zdenci uz pokroviteljstvo Općine, organiziraju kuhanje fiša paprikaša i pečenje ribe kako bi počastili sve mještane i goste. Ove godine tradicija je nastavljena, ali u nešto drugačijem obliku zbog poznate situacije s koronavirusom:

-Jednostavno smo bili primorani ovaj naš prepoznatljiv događaj pripremiti na drugačiji način. Skupilo se par ekipa koje su skuhale fiš, a tradicionalno smo imali kuhare koji su pripremali šarana na rašljama te pečenu ribu u ulju i naši mještani su uz pridržavanje svih mjera dolazili i počastili se. Nismo htjeli zaustaviti ove tradiciju na Veliki Petak, a opet smo bili oprezni i odgovorni. I ovim putem svim mještanima općine Zdenci te članovima naših vrijednih udruga od srca, u ime Općine želim sretan i blagoslovljen Uskrs. – rekao je načelnik Tomislav Durmić. Kako je i rekao Durmić nositelji aktivnosti su Udruga branitelja i Športsko ribolovno društvo Linjak:

-Teško je ili gotovo nemoguće danas bilo što organizirati, ali evo mi smo uz pridržavanje svih epidemioloških mjera, uspjeli počastiti naše sumještane što nam je posebno drago. Ekipe su pripremile naše prepoznatljive slavonske riblje specijalitete kojima smo uz dobar zalogaj promovirali i našu prelijepu Slavoniju te posebno našu općinu Zdenci. Hvala svim ekipama koje su se odazvale i kuhale i time pokazale našu široku zdenačku dušu. Koristim ovu prigodu kako bih svim mještanima općine Zdenci od srca, u ime nas branitelje iz Zdenaca, uputio najljepše želje povodom Uskrsa – rekao je predsjednik Udruge branitelja Zdenci Miroslav Biro.                  

Vladimir Grgurić

Možda ste propustili...

GRAD SUFINANCIRA POSLODAVCE

Nova zapošljavanja pripravnika u Županji

OBNOVA DVORCA JANKOVIĆ U CABUNI

Nova priča: Centar za kulturu zdravlja

PLJUŠTE OPTUŽBE I UPOZORENJA TRGOVACA:

Skupina djevojaka masovno krade po dućanima

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

JUČER POČELI UPISI, DO PODNEVA UPISANO 26 DJECE

Vrtić se otvara 3. svibnja,
može primiti 50 mališana

2

PRIHVAĆEN PROGRAM 55. SMOTRE

Vezovi predviđeni od 18. lipnja do 4. srpnja

3

IMA OSAM GODINA I ISKAZNICU MOTOKLUBA

Gabriel je ponosan na svoj “chopper” i bajkersku jaknu