TvObzor
NOVA TV: NOVA SEZONA EMISIJE ‘‘COOLTURIST‘‘

Putovanje diljem Latinske Amerike s Rianom Petanjek
Objavljeno 2. travnja, 2021.

Voditeljica i autorica ‘’Coolturista’’ Riana Petanjek, tik prije pojave pandemije koja i dalje potresa svijet, uspjela je provesti dva mjeseca putujući po Latinskoj Americi. Upravo zato nova sezona ‘’Coolturista’’ produkcije Euron film & TV kreće sa specijal epizodama iz Latinske Amerike. Kultura, arhitektura, prirodne ljepote i fenomeni, tradicija, zanimljivosti i povijest iz čak sedam različitih zemalja, sve to donosi nova sezona ‘’Coolturista’’. Svaka epizoda sadrži i intervju sa zanimljivim stanovnicima, kao i goste iz zemlje o kojoj je u epizodi riječ, te pripremu tradicionalne hrane tipične za zemlju koja se predstavlja u epizodi. U vrijeme kad su sva putovanja otežana, a u neke zemlje i nemoguća, putujte s nama svaki vikend bar virtualno. Gledatelji imaju priliku upoznati Brazil, Argentinu, Urugvaj, Čile, Peru, Boliviju i Kubu kroz mnoštvo šarenih kadrova te okuse i mirise njihovih tradicionalnih kuhinja te se inspirirati za eventualna buduća putovanja.

- Beskrajno sam sretna što smo u ovim izazovnim vremenima uspjeli ostvariti proizvodnju novih epizoda, što ću imati priliku publiku upoznati s ljepotama i zanimljivostima s drugog kraja svijeta, pri čemu će mi svakako pomoći i zanimljivi gosti iz tih zemalja. Nekako imam osjećaj da sam se cijeli život, sa svim studijima pripremala za ovakvu vrstu autorskog projekta, pa mi i na osobnim razinama epizode iz Latinske Amerike beskrajno puno znače. Osim toga, cijela ekipa koja stoji iza ‘’Cooturitsa’’ je dala sve od sebe da bi epizode uopće bile moguće, kako bi gledatelji uživali u virtualnim putovanjima s nama svaki vikend. S obzirom na to da epizode nastaju u doba u kojemu su turizam i putovanja stvarno teško ostvariva, iznimno sam ponosna na cijelu ‘’Coolturist’’ ekipu, koja uza sve prepreke i dalje pronalazi načine za stvaranje putničko-turističkog sadržaja. Jednako tako se nadam da će i nove epizode iz Hrvatske, koje slijede nakon epizoda iz Latinske Amerike, biti prikazivane u znatno pozitivnijem turističkom ozračju nego što ga danas imamo. Pozivam sve zaljubljenike u daleke destinacije i daleka putovanja, da nam se pridruže u upoznavanju Latinske Amerike u terminima “Coolturista” - izjavila je urednica i voditelja emisije Riana Petanjek.

Emisija otkriva i kako žive neki od Hrvata, te koji su dom pronašli na drugoj strani svijeta. ‘’Coolturist’’ gledatelje vodi na drugi kraj svijeta ili Ushuaia, grad s najjužnijim koordinatama na planetu, otkriva prirodna čuda čarobne Patagonije, poput ledenjaka Perito Moreno, najveću slanu pustinja na svijetu, najviše plovno jezero na svijetu i potomke Anki koji na njemu žive na području Perua i Bolivije, baš kao i vječno mističan Machu Picchu te najveće slapove na svijetu, na granici Argentine i Brazila.

Ne propustite prvo izdanje nove sezone ‘’Coolturista’’ u subotu od 10.25 na Novoj TV.

Nikola Kučar