Osijek
OVE GODINE U OBLIKU “ESCAPE ROOMA”

Potraga za bijelim zecom - online
Objavljeno 31. ožujka, 2021.
U četvrtak, 1. travnja, u 11 sati započinje tradicionalna Potraga za bijelim zecom Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek. Ove će se godine provoditi u online obliku Escape rooma. Za one koji ne znaju, Escape room (odnosno, Bijeg iz sobe) igra je u kojoj se jedna ili više osoba nađe "zatočenom" na jednom mjestu, iz kojega uz pomoć tragova mora pronaći izlaz. Treba pozorno čitati, promisliti i dobro pamtiti jer svaka riječ može biti trag! Ova je potraga ponajprije namijenjena djeci osnovnoškolske dobi, no uz pomoć roditelja mogu je igrati i mlađi. Preporučujemo igranje na računalu, zbog vidljivosti pojedinih elemenata igre. Zbog toga je bolje ne koristiti mobilne uređaje, nego računala, prijenosna računala ili tablete koji imaju dovoljno velika sučelja.

Potrazi se svi zainteresirani mogu pridružiti preko sljedeće poveznice: Potraga za bijelim zecom. Poveznica se može naći na mrežnoj stranici Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek: https://www.gskos.unios.hr/.

Potraga započinje u četvrtak, 1. travnja u 11 sati, a ostat će otvorena do 11 sati idućega dana. Tijekom navedenog razdoblja može se pristupiti potrazi, koja traje okvirno 20-ak minuta, ali može i duže i kraće, jer sve ovisi o vještini igrača. Kako je cilj zabaviti se, pobjednik neće biti onaj koji najbrže pronađe izlaz, odnosno bijelog zeca, već će biti proglašen nasumičnim odabirom. V.T.
Možda ste propustili...

KLINIKA KREATIVNOSTI

I art-terapije reguliraju stres

HNS-OV KANDIDAT ZA GRADONAČELNIKA OSIJEKA

Ham: Osnovati Odjel za mlade

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ULIČNI EKOLOŠKI PRIJEVOZ PO UZORU NA MNOGE EUROPSKE GRADOVE

U Osijek stižu e-romobili
za iznajmljivanje

2

DUNJA MALETIĆ DIPLOMIRANA PRAVNICA, STRUČNJAKINJA ZA PRAVA POTROŠAČA

Jeste li i vi antuntunasti?

3

PRIJEPODNE NA GLAVNOJ TRŽNICI

“Mladi” je epitet koji sada krasi povrće na klupama