Sport
IVAN MATOKOVIĆ UČI FINALA KUPA HRVATSKE

Sve idealno posloženo za prvi veliki trofej u karijeri
Objavljeno 9. ožujka, 2021.
Našičanin je udarna snaga odbojkaša s Drave u srazu s bivšim klubom

Ušli smo u tjedan koji će u u gradu na Dravi biti u znaku odbojke. U četvrtak Mursa-Osijek kreće u lov na pokal namijenjen pobjedniku Kupa Hrvatske. U velikom finalu u Gradskom vrtu (17 sati) posljednja prepreka na putu do željenog cilja bit će Ribola Kaštela.


Igraju "mursaši" sjajno ove sezone, nisu upisali ni jedan poraz u 18 odigranih utakmica (16 za bodove i dvije u Kupu), a jedan od zaslužnih za taj niz svakako je Ivan Matoković, prva napadačka igla i opcija u sastavu trenera Marija Tepperta. Prije četiri godine ovaj se 27-godišnji Našičanin pojavio na glavnoj hrvatskoj odbojkaškoj sceni, te je u kratkom vremenu ostavio itekako upečatljiv dojam. Nakon što je sezonu 2017./18. odradio u dresu Murse Osijek, put ga je odveo u Kaštela, gdje je proveo godinu i pol dana, a prošlog se ljeta ponovo vratio u Gradski vrt. Iako je igrao za Kaštelane, kod ponajboljeg smečera naše lige osjećaji prekosutra neće biti podijeljeni, bez obzira na to što iz Dalmacije nosi lijepe uspomene.


- Pratim i dalje njihove rezultate, tamo sam stekao i puno prijatelja, ali za dva dana to se stavlja sa strane čim krene utakmica. Kada sam se tada odlučio na odlazak u Kaštelu, bio je to novi iskorak u karijeri, jer sam došao u klub koji se posljednjih desetak godina bori za domaće trofeje i igra na međunarodnoj sceni. Nakon pandemije i prošle sezone koja nije ni okončana, otvorila se opcija za povratkom. Mursa-Osijek odlučila je vratiti nekoliko svojih igrača, stigli su Bogdanović, Kristijan Šućur te nešto prije i Prlić, angažiran je i tehničar Ivančić, što je bio očiti signal da klub ima visoke ambicije. Stoga nisam dvojio o povratku, a da smo spremni za visoke domete, pokazali smo odmah nakon nekoliko utakmica, već prošle jeseni. Nažalost, tada smo u finalu Kupa u Zadru izgubili u pet setova od Mladosti - prisjeća se Matoković, koji je taj dvoboj obilježio sa čak 35 osvojenih poena. Nije pomoglo, izgubio je drugi Kup zaredom. Znači, mogla bi biti treća sreća?


- Jedno finale izgubio sam prije toga u dresu Kaštele, koja nam sada stoji na putu. Imamo pravo na optimizam. Igramo sjajno ove sezone, izgubili smo samo jedan bod u Superligi, stigli smo do finala Kupa, kojem smo domaćini, što bi trebala biti i dodatna prednost. Nažalost, neće biti navijača na tribinama, sigurno bi uz dodatnu podršku, pa i onu malobrojniju, dobili dodatni vjetar u leđa. Nije nam dugo trebalo da izborimo novu utakmicu koja odlučuje o trofeju, mislim da su se stvorili svi uvjeti za uspjeh - smatra Matoković, koji je svjestan da put do ostvarenja cilja neće biti nimalo lagan.
- Objektivno, sve prednosti su na našoj strani, ali to u jednoj utakmici ne mora presuditi. Ove sezone smo već igrali protiv Ribole, dobili smo u gostima, ali to je bilo prije više od dva mjeseca. Oni su dan ranije imali susjedski obračun sa Splitom, koji je za njih vrlo važan, stoga su možda protiv nas bili nešto slabiji. Spoznaja da smo ih već svladali svakako nam ide u prilog, ali to moramo ponoviti i u finalu. Ulog je velik, igra se za trofej, koji će vjerujem završiti u našim rukama - kaže na kraju Ivan Matoković.


Nino Benčina
VRHUNSKI KOREKTOR JE BUDUĆI RADIOLOG
Uz sportsku karijeru, koju je započeo kao perspektivni tenisač, a nastavio kao odbojkaš, Ivan Matoković nije zanemario ni onu akademsku. Osim što je uspješan na parketu, Našičanin usporedno gradi i svoju doktorsku karijeru. Nakon završenog studiranja na red je stigla specijalizacija, koja je u tijeku u KBC-u Osijek, koji "školuje" u ovom slučaju budućeg radiologa. Obveza je puno, ali Matoković je primjer da se uz dobru organizaciju sve stigne.

- Specijalizant sam našičke bolnice, a petogodišnji staž trenutačno odrađujem u Osijeku, dok dežurstva odrađujem u Našicama. To me čeka sljedeće tri i pol godine, nakon čega slijedi postdiplomski u Zagrebu. Nije lagan ritam, treba željezna volja da bi se sve stiglo. Nemam vremena ni za hobije, ali ne žalim se. Navikao sam na odricanje i disciplinu od ranih dana. U klubu mi maksimalno izlaze u susret, preskočio sam tako tijekom sezone neka lakša gostovanja, ali dvoboji kao što su finale Kupa, te oni koji dolaze u ligašakoj završnici se ne propuštaju - naglašava dr. Ivan Matoković.
Možda ste propustili...

U 21. KOLU PRVE LIGE TUZLANSKOG KANTONA IZMEĐU MEĐIĐE I TREBAVE

Sudac dobio teške batine

Najčitanije iz rubrike