Novosti
STOTI UGOVOR

Europska sredstva za Gospodarski centar
Objavljeno 8. ožujka, 2021.

U sjedištu Osječko-baranjske županije potpisan je ugovor za projekt Izgradnje prve zgrade Gospodarskog centra u Osijeku, između Osječko-baranjske županije, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU i Središnje agencije za ugovaranje i financiranje. Njime se osigurava 63,7 milijuna kuna za izgradnju i uređenje budućeg sajamskog prostora.
- Iza Gospodarskog centra se krije zajednički projekt Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka kao patnera. Prva faza koju radimo je sajamski prostor - zgrada je to osmišljena kao multifunkcionalni objekt s mogućnošću prilagodbe prostora veličini i zahtjevima događanja, a ukupne bruto površine gotovo 5000 "kvadrata", rekao je uvodno župan Ivan Anušić, podsjetivši kako je cijeli Gospodarski centar vrijedan ukupno 350 milijuna kuna i bit će nova poslovna infrastruktura na području grada, županije i šire regije.

Ministrica Nataša Tramišak je dodala kako budući Gospodarski centar u sebi nosi prostor koji će donijeti novu perspektivu sajmovanju na ovim prostorima, ali i poticanje i daljnji razvoj lokalnog gospodarstva.
- To je nova poslovna infrastruktura koja se gradi iz sredstva fondova EU i  to iz razdoblja 2014/21. To je strateški projekt Osječko-baranjske županije i posebno mi je drago da je prepoznat i u Razvojnom sporazumu Slavonija, Baranja i Srijem, rekla je Tramišak. Ravnatelj Tomislav Petric napomenuo je kako je ovo stoti ugovor koji je SAFU potpisao na području ove županije.
U ovom trenutku približava se istek roka javne nabava za prijavljivanje izvođača radova i župan Anušić procjenjuje kako se, po njegovom izboru, u narednih mjesec do 90 dana, očekuje i početak izgradnje. D.Ku.

Možda ste propustili...

POJAČAN NADZOR SREDSTAVA ZA ZAŠTITU BILJA

Utvrđeno je 45 nepravilnosti

TURISTIČKA SEZONA MOGLA BI “POJAČATI” POSKUPLJENJA

Za inflaciju krive cijene usluga