Novosti
MOST

Kandidatkinje u Đakovu i Čepinu
Objavljeno 8. ožujka, 2021.
Dvije su žene, kandidatkinje Mosta za čelnice jedinice lokalnih samouprava, predstavljene u ponedjeljak - za načelnicu Čepina to je Marija Čačić, a za gradonačelnicu Đakova Irena Gluhak Forempoher.

Uz Mostova saborskog zastupnika Nikolu Grmoju i čepinskog vijećnika Josipa Skočibušića, Čačić, koja je također vijećnica Općinskog vijeća Čepina kao i u Skupštini Osječko-baranjske županije, te magistrica knjižničarstva, hrvatskog jezika i književnosti zaposlena kao voditeljica Narodne knjižnice, čestitala je Dan žena i Čepinkama dijelila cvijeće, a predstavljajući svoju kandidaturu poručila je sumještanima svoj prvi slogan “Za Čepin bez podjela”.

“Želimo povezivati sve u djelovanju na dobrobit zajednice. Stvarat ćemo pozitivnu klimu za razvoj gospodarstva, a to će se odraziti pozitivno na demografsku sliku. Za ravnomjerniju smo raspodjelu poljoprivrednog zemljišta i afirmaciju OPG-ova. Naglašavam odgovornost političara nasuprot bahatosti vlasti, a i zalagat ću se za transparentnost proračuna te za učinkovitiju i bržu javnu upravu kao što sam se zalagala i kao vijećnica podržavajući afirmativne prijedloge ma s koje strane dolazili”, poručila je Čačić.

”Prije dolaska u Čepin bili smo u Đakovu i baš na Dan žena predstavili dvije žene za čelne pozicije. Podržali smo Gluhak Forempoher i našu kandidatkinju Čačić, to nas kao političku opciju veseli ne samo zato što su žene nego zato što su najbolje kandidatkinje za Đakovo i Čepin. Očekujemo izvrstan rezultat, pobjedu. Naše lokalne ekipe dobro rade i kandidatkinje su sposobne dovesti i grad i općinu tamo gdje je potrebno, napraviti najbolje za ljude koji tu žive”, kazao je Grmoja napomenuvši da je Gluhak Forempoher stručnjakinja za europske fondove i misli da može mnogo pridonijeti Đakovu kada je poznato koliko inače u proračunima nedostaje novca bez kojeg je jako teško realizirati projekte. Podsjetio je na važnost transparentnosti u borbi protiv korupcije “kojoj svjedočimo na svakom koraku”. D.Pejić