Osijek
REKONSTRUKCIJA PRI KRAJU, A PROMETNA RJEŠENJA SE IGNORIRAJU

Unatoč velikim ulaganjima u Krapinsko naselje, i dalje mnogi parkiraju “na divlje”
Objavljeno 9. ožujka, 2021.

U Krapinskom naselju krajem prošlog tjedna započela je treća, posljednja faza velike rekonstrukcije infrastrukture naselja. Na toj lokaciji sada se radi područje ulaza u naselje, a prethodno je završen najprije sjeverni pa južni krak prometnice uz koju se protežu parkirališna mjesta - trenutno predmet rasprava i svađa tamošnjih stanara.

Naime, parkirališna mjesta koja su sva u 2019. i 2020. godini konstruirana tako da omogućavaju bočno parkiranje automobila između zelenih barijera vozači koriste kako kome padne na pamet, što, upozoravaju mnogi, umanjuje vrijednost projekta rekonstrukcije i onemogućava sigurno prometovanje.

"Parkirališna mjesta su napravljena tako da se na njih mora parkirati bočno. To je jasno rečeno i vidljivo je iz aviona. No mi imamo apsurdnu situaciju da ljudi na južnom kraku naselja parkiraju kako je previđeno, a na sjevernom svi pakiraju ukoso tako da gotovo polovicu automobila ostavljaju na cesti! Uz to, oni koji žive uz zapadnu stranu naselja odbijaju koristiti novo parkiralište, već nastavljaju parkirati ispred svojih kuća i tako s jedne strane uništavaju novu infrastrukturu, a s druge opet onemogućavaju sigurno prometovanje i prolazak pješaka!" žale se stanovnici Krapinskog te ističu kako je parkirališnih mjesta dovoljno za sve, a da će ih s dodatnih 24 koja će do ljeta biti izgrađena na ulazu u naselje biti još i viška.

Iz GČ Industrijska četvrt ističu kako su upoznati s tim problemom te dodaju kako su oni koji parkiraju automobile suprotno izvedenom projektu obnove na to upozoreni, ali da i dalje tvrde kako je projekt izveden loše, te da ako budu parkirali bočno, neće biti dosta parkirališnih mjesta za sve.

"To nije istina i ne preostaje nam ništa drugo nego na slučaj ponovno upozoriti komunalno redarstvo te zatražiti da se zbog tog pitanja naselje češće kontrolira", kaže predsjednik Povjerenstva za infrastrukturu i hortikulturu GČ Industrijska četvrt Zdravko Nalio.

Krapinsko naselje sagrađeno je početkom 60-ih godina prošlog stoljeća, u njemu nije rađen nijedan infrastrukturni projekt čak ni nakon Domovinskog rata. Zgrade ovdje imaju ukupno 24 ulaza sa po četiri stana, a u sklopu naselja još je i 25 privatnih kuća. Za sve je njih do 2019. godine postojalo samo 14 parkirališnih mjesta, a uvriježena praksa bila je da se parkira tko gdje stigne. Valja i napomenuti kako je generalna rekonstrukcija Krapinskog naselja kapitalna investiciji Grada Osijeka vrijedna četiri milijuna i 280 tisuća kuna.

Ivana Solar
Rekonstrukcija Krapinskog naselja investicija je Grada vrijedna četiri milijuna i 280 tisuća kuna
Možda ste propustili...

KREATIVNA RIZNICA: 520 VOLONTERA U 10 GODINA

Volonterski im je perfekt odredio poslovni prezent

ISUSOVAČKA KLASIČNA GIMNAZIJA

Promocija projekta Egipat

NAKON ISPITA UČENICIMA SLIJEDI VOŽNJA BICIKLOM

Natjecanje Sigurno u prometu 2024.

Najčitanije iz rubrike