Regija
MAGADENOVAC NABAVIO VOZILO

Starije osobe kombijem do liječnika, po lijekove, u banku, poštu...
Objavljeno 8. ožujka, 2021.
MAGADENOVAC - Općina Magadenovac nabavila je kombi-vozilo koje će se koristiti za potrebe prijevoza starijih osoba k liječniku, za odlazak po lijekove, u banku, poštu te na kulturne i sportske radionice. Kombi je nabavljen u sklopu projekta "Zajedno u zajednici općine Magadenovac - briga za kvalitetan život osoba starije životne dobi", koji je financiran iz Europskog socijalnog fonda. Općini Magadenovac odobrena su nepovratna sredstva u iznosu od 1.499.975 kuna za projekt koji provodi u suradnji s Kulturno-športskom udrugom "Sveti Rok" Lacići.

Ciljevi su projekta pojačati uključenost u društvo skupina u riziku od socijalne isključenosti širenjem i unaprjeđivanjem kvalitete socijalnih usluga u zajednici. Ciljna su skupina osobe starije od 65 godina, a projektom će biti obuhvaćeno 60 korisnika.

U sklopu projekta koji traje dvije godine starije će osobe, osim što će imati priliku koristiti kombi za svoje potrebe, moći sudjelovati u raznim radionicama koje će za njih organizirati KŠU "Sv. Rok" Lacići.

U sklopu projekta zaposleno je pet djelatnika, i to dva voditelja specijaliziranih radionica i dva asistenta, te koordinator i financijski administrator na određeno vrijeme. S.F.
Možda ste propustili...

KAMEROM SNIMATELJA ŽELJKA FELBARA

Veliko jezero, Europska Amazona, Velika rijeka

PREDSTAVLJENA DRUGA PJESNIČKA ZBIRKA

’’Študiranja gospoje Šokice’’ Sandre Kopić

UGODAN POSJET STUDENCU U LADIMIREVCIMA

Kada skoknu do svoje trgovine, ni kuću ne zaključavaju!

Najčitanije iz rubrike