Sport
DOIGRAVANJE I KUP

"Mursašice" za prolazak u Final Four
Objavljeno 5. ožujka, 2021.
Košarkašice Murse Vrijednosnica Osijek na sjajan su način završile osnovni dio Premijer lige i u pobjedničkom ritmu krenule u Ligu za prvaka. U doigravanju za prvaka iznenadile su Medveščak na njegovu parketu, a zatim je liga otišla na stanku jer je reprezentacija Hrvatske morala završiti posao u kvalifikacijama za Eurobasket. Hrvatice su izborile mjesto na Euru, a nakon stanke "mursašice" su stale. Kod kuće su, očekivano, uvjerljivo izgubile od dubrovačke Raguse, a potom doživjele slom u Zagrebu, gdje ih je pregazila Trešnjevka 2009 s čak 47 poena razlike. No ta dva loša izdanja Osječanke mogu prebrisati ako ovoga vikenda uspješno odrade dva susreta s Pulom Moviter.


U subotu Osječnake na parketu Juga (18 sati) dočekaju Puljanke u susretu za plasman na Final Four Kupa Ružice Meglaj Rimac, a dan poslije, u nedjelju (15), iste suparnice igraju 5. kolo Lige za prvaka.


- Ja sam bio dva tjedna s reprezentacijom Hrvatske i taj izostanak s treninga se osjetio, pa djevojke nisu najbolje reagirale u susretima s Ragusom i Trešnjevkom. A i prošlog tjedna u Zagrebu imali smo problema, Sena Matešić nije igrala, a Davorka Balić izvrnula je zglob već u prvoj četvrtini. Na kraju smo igrali s našim mlađim igračicama i doživjeli uvjerljiv poraz, no ovoga vikenda čekaju nas novi izazovi u kojima možemo sve to popraviti - kaže trener "mursašica" Goran Gunjević.


Taj izazov zove se Pula Moviter, preko koje Osječanke traže odlazak na završni turnir Kupa, a potom i drugu pobjedu u doigravanju za prvaka Hrvatske.
- Idemo na pobjede u obje utakmice, naša je sreća što ćemo napokon biti u kompletnom sastavu, možda i prvi put ove sezone. Balić se oporavila, igrat će i Sena, djevojke su svjesne važnosti dvoboja u subotu i nedjelju i vjerujem da će to pokazati na parketu Juga - dodao je Gunjević. I. Li.
Osječanke ovoga vikenda odrađuju dvostruki program s Puljankama
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike