Regija
SVE VIŠE NEZADOVOLJNIH GRAĐANA -

Vlasnicima pasa upozorenje: Psa na povodac, odmah čistiti za njim
Objavljeno 6. ožujka, 2021.
SLATINA - Odsjek za komunalno gospodarstvo gradskog Upravnog odjela za razvoj oglasio se priopćenjem za javnost u kojemu podsjeća vlasnike kućnih ljubimaca i ostale građane na području grada i prigradskih naselja na potrebu pridržavanje odredaba Odluke o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca te načinu postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama. S obzirom na sve više prijava komunalnom redaru građana koji su nezadovoljni ponašanjem vlasnika kućnih ljubimaca, ponovno se upozorava na odgovornost prigodom izlaska s kućnim ljubimcima na javne površine, a to znači da su vlasnici dužni nositi odgovarajući pribor za čišćenje fekalija i odmah ih ukloniti.

"Također je zabranjeno slobodno puštati pse u parkove, na javne zelene i druge javne površine grada koje su u sustavu stalnog održavanja te na ulice na području grada. Svaki pojedinac smije izvoditi psa na javne površine i prostore gdje je to dopušteno, i to isključivo na povodcu, tj. tako da on ne ugrožava sigurnost i zdravlje ljudi i/ili drugih životinja. Opasnog psa, osim prethodno navedenih uvjeta, vlasnik smije izvoditi na javne površine isključivo ako je psu stavljena brnjica (košara)", stoji u upozorenju.

U slučaju kršenja navedenih odredbi nesavjesnim građanima prijeti novčana kazna od 600 do 1000 kuna, koju im može izreći komunalni redar na mjestu prekršaja, i to bez prekršajnog naloga.

Komunalni redar Zoran Filković ističe da su kućni ljubimci naši prijatelji, pa čak i članovi obitelji, stoga se prilikom njihova držanja valja ponašati odgovorno. P.Ž.
Možda ste propustili...

KAMEROM SNIMATELJA ŽELJKA FELBARA

Veliko jezero, Europska Amazona, Velika rijeka

FAKULTET TURIZMA I RURALNOG RAZVOJA U POŽEGI

Promoviran prvi naraštaj diplomanata

ŠIRI SE PONUDA

Nova trgovina

Najčitanije iz rubrike